Josip Postanak

4 osobine koje trebamo imati da bi nas Bog koristio {Pregled Postanka 1-38}


Jeste li se ikada osjećale kao da niste dovoljne? Kao da niste dovoljno dobre, dovoljno pametne ili dovoljno talentirane da bi vas Bog koristio?
Onda je ovaj video za vas!
U današnjem videu govorim o četiri osobine iz Pisma, koje moramo posjedovati – da bi nas Bog koristio:

                      

Ako ne vidite video, kliknite ovdje.

Dok čitamo Postanak, vidimo da Bog koristi slomljene i neuredne živote za svoju slavu.

Bog koristi slomljene, grešne ljude, ljude poput vas i mene, obične ljude… koristi ih za svoju svrhu. U Knjizi Postanka 1-38 vidimo da Bog koristi lažljivce, prevarante, ljude sa seksualnim grijesima, ljubomorne ljude… Neki od onih koji su lagali su Abraham, Rebeka, Izak, Jakov i Laban. Također, vidimo suparničke odnose u obitelji – između Kajina i Abela, Jakova i Ezava, Lee i Rahele, Josipa i njegovih 11 braće. Zato, ako dolazite iz disfunkcionalne obitelji, sjetite se da svi ovi ljudi također dolaze iz disfunkcionalne obitelji. Niste sami. Bog vas svejedno želi koristiti. Nadalje, javljaju se i seksualni grijesi…vidimo Abrahama koji je imao ženu Saru, a tada je bio i sa sluškinjom Hagarom. Vidimo Jakova sa dvije žene i dvije sluškinje. Zatim, priča sa Dinom, Judom i Tamarom, pa Sodoma i Gomora, pa Lot i njegove kćeri… 
1. Korinćanima 1,27-29 kaže: „nego ludo ovoga svijeta izabra Bog da posrami mudro i slabo ovoga svijeta izabra Bog da posrami ono što je jako. I ono neplemenita roda i ono prezreno izabra Bog, i ono što nije, da uništi ono što jest: da se pred njim ne može hvastati nijedno tijelo.“
Dakle, vidimo da Bog odabire one koji čine nerazumne stvari. Jeste li ikada učinili nešto što nije bilo mudro? Jer svaka mudrost koju imamo dolazi od Boga. Oslonite se na Njegovu mudrost, On vas želi koristiti, čak i ako ste činili nerazumne stvari. Bog kaže da koristi i slabe ljude. Osjećate li se slabo, da ste umorni, bez snage? Jer sva snaga koju imamo dolazi od Boga. Osjećate li se usamljeni, odbačeni, prezreni? Bog upravo takve koristi.

Zašto Bog koristi obične ljude? Zbog toga da se nitko ne bi hvalio pred Bogom, jer sva slava pripada Njemu!! Zato znajte, da upravo takve kakve jeste, vi ste dovoljne da bi vas Bog koristio. Iskoračite u vjeri, i služite Bogu.

Pridružite se u razgovoru:
Jeste li se ikada osjećale da niste dovoljne da bi vas Bog koristio? Što je to što vas sprječava?
Dok gledate na neuredne živote muškaraca i žena u Postanku, na koji način vas to ohrabruje?
Hodajte s Kraljem,

Courtney
Ovotjedni plan čitanja:

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: