Pitanja

Što je Dobro Jutro Djevojke?

Što vjerujemo?

Kako se koristiti S.O.A.K.?

Kako postati voditeljica DJD grupe?


 

1. Molimo pročitati i pristati na DJD Izjavu o vjeri.

2. Pretplatite se na naš blog. Ne zaboravite kliknuti za aktivaciju vaše pretplate! Linkovi za vaše materijale za proučavanje biti će uključeni pri kraju DJD e-mailova.

3. Lajkajte DJD FBstranicu ovdje. {Ovo je opcija samo.}

4. Ako se želite pridružiti grupi, slobodno osnujte svoju ili je pronađite ovdje, jednu od ovih koje suponuđene. {Pridruživanje grupi je opcija, ali vas ohrabrujemo na to.}

P: Očekivala sam da vodič za proučavanje bude više kao tihi čas. Da li je potrebno ispisati materijale za ovo proučavanje?
O: Ne. Vodič za proučavanje ima mjesto za zapisivanje svih vaših misli i razdjeljen je na dnevna čitanja. Možete koristiti dnevnik, bilješke ili kompjuter ako ne želite koristiti papir. Ako odaberete ispis, možete to čuvati u nekoj mapi ili uvesti.

P: Da li će svi na mojoj listi prijatelja vidjeti na svojim zidovima kad ja pišem statuse o SOAP-u, otkrivenja ili potrebe za molitve?
O: Ne. Vaši statusi u ovoj grupi pojaviti će se na zidu samo onih koji se nalaze u ovoj grupi i vaši su prijatelji. Sigurnost grupe je stavljena na “tajna”. Evo što FB veli: Oni koji nisu članovi ne mogu pronaći ove grupe u tražilicama ili vidjeti bilo što o ovoj grupi, niti listu članova niti naziv. Naziv grupe neće se pojaviti na vremenskoj crti članova. Molimo biti diskretni prilikom pisanja i djeljenja osobnih podataka, misli, jer ipak što je napisano na FB, u vlasništvu je FB-a.

P: Što znači SOAP? Kako ga pravilno koristiti?
O: Nema ispravnog ili neispravnog načina korištenja SOAP-a. Ovdje provjerite detalje.

Evo nekog temeljnog opisa:

S– Kao Pismo (Scripture)- piše se stih iz Biblije……iznenaditi ćete se što sve Bog može otkriti samim time što uzimate vrijeme i usporite radi pisanja onoga što čitate!

O– Kao Promatranje (Observation)- što vidite u retcima koje čitate. Na koga se odnosi? Da li se riječi ponavljaju? Koje vam riječi odskaču?

A– Kao primjena (Application) – ovdje Božja riječ postaje osobna. Što mi Bog danas govori? Kako mogu ovo što sam pročitala primjeniti u svom životu? Koje promjene uvesti? Treba li što poduzeti?

P– Kao molitva, ( Prayer). Molite za ono o čemu vam govori riječ. Ako vam je što otkrio za vrijeme čitanja, molite o tome. Priznajte grijeh ako vam je na nešto ukazao.

P: Usred obaveza i strke, obeshrabrena sam jer zaostajem i pamalo je zastrašujuće nadoknaditi propušteno. Trebam li napustiti grupu?
O: Ne! Ohrabiriti ću vas: Više ćete primiti od pručavanja što se više uključite. Znam da nije uvijek lako biti ranjiv u ovakvoj grupi i za neke od nas lakše je gvoriti i dijeliti od drugih. Nema razloga strahu, zapamtite ovo:

1.Svatko je ovdje da raste u Bogu. Nitko nije savršen. Svima nam je potreban on i njegova

2. Ne trebate biti elokventni i pisati duge statuse

3. Duh Sveti radi na svakome od nas… I vi sigurno imate za reći nešto što Bog želi da netko drugi treba čuti, molimo, ne zadržavajte svoje misli!

Također sam svjesna da se život zbiva i oko i prije grupe. Molim vas da ne osjećate samo puku obavezu prema grupi, već da će vam ta obaveza i predanje pomoći u rastu s Bogom. Obvežite se da jednom na dan provjerite što se događa. Ako i propustite jedan dan, nema razloga za sram ili krivnju. Sutra počnite  ponovo i tako svaki dan….

P: Pitali ste nas za ciljeve ovog proučavanja. Kakav treba biti moj cilj?
O: Vaš cilj može biti bilo kakav u vašem duhovnom životu. Sve navike koje želite promijeniti, stavove, područja u kojima želite rasti, način na koji komunicirate s drugima i što god drugo. Također možete dodati i specifične ciljeve koje želite postići kroz samo proučavanje. Na polovici sagledajte svoje ciljeve pitajući se : Da li ovo što sad radim jeste vezano na postizanje cilja kojeg želim? Ako možete odgovoriti sa da, znajte da ste na dobrom putu.

P: Mogu li pozvati neke prijateljice da samnom proučavaju?
O: Naravno!! Dajte im informacije i pomolite se prije dodavanja u grupu: što proučavamo, predanje (8 tjedana sa barem jednim ulaskom na tjedan, ali sa namjerom da se svakodnevno uključuju od ponedjeljka do petka ) I osnovnim pojašnjenjem kako raditi SOAP. Ako ste već proučavali prije s nama, podjelite iskustvo ako smatrate da bi im koristilo.

03/01/2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: