Luka 17-24

{Tjedan 6} On je došao služiti… tako bi trebali i mi.Dobrodošla u šesti tjedan! Tako mi je drago što si nam se pridružila dok nastavljamo istraživati Božju Riječ zajedno!
 

Htjela bih na trenutak zastati i zahvaliti svima koji su sudjelovali u našem 2. prijenosu prošlog tjedan. Gotovo 6000 žena diljem svijeta su nam se pridružile dok smo razgovarale o svom hodu s Bogom! Ako si propustila prva dva prijenosa, ne brini… još nas 5 očekuje. Svaki od prijenosa je na raspolaganju 24 sata! Tema za ovaj tjedan će biti brak a glavni govornik će biti Darelene  iz  TimeWarp Wife ( blog: žena ubrzana kroz vrijeme op.p) Ne želite to propustiti!
Također, za one od vas koje su pitale što nam dolazi nakon ovog proučavanja, imat ćemo brzo dvotjedno proučavanje za Dan Zahvalnosti, i zatim počinjemo s našim Adventskim proučavanjem tijekom prosinca! Ovo proučavanje je bilo tako uspješno prošle godine da ga donosimo ponovno i to bolje nego ikada! Ostanite uključeni i saznat ćete više detalja!
A sada na Luku 22…
Dok sam ovaj tjedan čitala stihove kroz prizmu « Ljubiti kao Isus» prvo sam primijetila , da iako je Isus znao da će ga Juda izdati, mora de se prema njemu ponašao jednako kao i prema drugim učenicima jer kako vidimo u 23. stihu nakon što im je Isus rekao da će ga jedan od njih izdati:
« oni se počeše ispitivati tko bi od njih mogao takvo što učiniti.»
Također sam primijetila da je Juda bio taj koji je otišao Velikim Svećenicima i čuvarima Hrama da izda Isusa i dogovori se s njima… sve za novac. Za one od vas koji ste se osjetili «prodani» ili izdani od strane bliskog prijatelja, sjetite se da Isus razumije što prolazite… i On je također bio izdan.
U početku ovotjednog ulomka, moje se srce ispruža Isusu u suosjećanju. Ovdje On pokušava svojim učenicima reći da je On Pashalno Janje… da će Njegova krv biti izlivena za njih, a što oni naprave? Oni se počnu prepirati tko je naveći među njima! O joj! Nako što su proveli tri godine s Isusom, još uvijek nisu razumijeli da su pozvani da služe, a ne da se njima služi.
«A ja sam posred vas kao onaj koji poslužuje.»
Nisu ni slutili da će za samo nekoliko sati njihova «veličina» biti otkrivena dok se budu bojali za svoje živote i bježali… napuštajući Isusa. ( Mat 26:56)
Dozvolite mi da vas ohrabim s ovim… ako želiš biti «velik» u Isusovim očima, radi ono što je On radio… služi drugima. Najsličniji smo Isusu kada služimo onima koje je Bog postavio u naše živote. Učenici nisu razumjeli ovu istinu u početku, ali mi ne moramo napraviti istu pogrešku. Ni jedan posao nije važniji od drugog u kraljevstvu Božjem… svi trebamo jedni druge i kako bi bili Tijelo Kristovo, svi trebamo služiti jedni drugima.
( ako ne možeš vidjeti video, klikni ovdje)
Popričajmo: podijeli priču o nekome tko ti je služio i kako su njegova /njena djela služenja promijenila tvoj život!
Ljubi Boga Silno!
Angela- Good Morning Girls
Izazov za 6. tjedan
Ovaj tjedan budi svrhovita i zahvali nekome tko ti redovito služi. Napiši pisamce članu obitelji, donesi  neočekivani dar zahvale kolegici s posla koja kao da uvijek ima načina za pomoći i ohrabriti. Daj darovnu karticu ženi koja uvijek nakon Nedjeljne službe ostane i pomogne počistiti ili prijateljici koja uvijek uskoči baš kada ti je to potrebno!
Podijeli s nama ovaj tjedan na našoj Facebook stranici kako ti ide s ovim izazovom! Jedva čekamo čuti od tebe!

Sto je znacaj Pasha vecera (Seder)? 

Sto je znacenje Paahalne vecere (Seder)? Znate li da Seder otkriva Mesiju? Peocitajte ovu malu knjizicu koja detaljno objasnjava cijeli Seder i sto je Isusu i njegovim ucenicima znacilo ato je Isus proveo Seder s njima noc prije svoje smrti!

Možeš downloadirati knjižicu ovdje

 

Plan čitanja u 5. tjednu:

Stih za pamćenje u 5. tjednu: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.