Efežanima

Iskustvo s Efežanima

Jedan od najboljih načina kako učvrstiti svoje srce i život u svom pravom identitetu jest ono što volim nazivati Iskustvo s Efežanima.

To je jedno duboko iskustvo s poslanicom Efežanima, „jedan na jedan“, u kojem otkrivate sve stihove koji posebno govore o vašem identitetu u Isusu Kristu. Iskustvo s Efežanima sastoji se od četiri koraka i treba nam 24 dana.

Prvi korak: Iskustvo započinje čitanjem jednog poglavlja poslanice Efežanima svaki dan. Za to je potrebno šest dana.

Drugi korak: Pročitajte jedno poglavlje dnevno i zaokružite svaki stih koji sadrži riječ „u Kristu“, „u Njemu“, „od Njega“, „od Krista“, „u Gospodinu“, „od Gospodina“, „s Njime“, „s Kristom“. Za to će trebati još šest dana.

Treći korak: Pročitajte jedno poglavlje svaki dan i zapišite u bilježnicu ili dnevnik svaki stih koji je zaokružen. Stavite naslov za svako poglavlje po brojevima i zapišite broj stiha i poglavlja ispod tog naslova. Za to će trebati još šest dana.

Četvrti korak: Svaki dan stanite ispred ogledala s dnevnikom ili bilježnicom i pročitajte naglas stihove iz poglavlja izgovarajući: „(Vaše ime), ti si nanovorođeno dijete Božje i novo stvorenje, i ti si ovo…“ pročitajte stihove.

Nakon 24 dana iskustva s Efežanima, čvrsto ćete se držati svog pravog identiteta i odreći se i odbaciti sliku starog čovjeka koji je bio vaš identitet čitavog vašeg života. To je radost milosti!

The Ephesians Experience

1 Comment

  1. O Daaaa…
    Jedan divan sluga Božji je bio poslan prije dosta godina u našu zajednicu i počeo svaku nedjelju propovijedati po jedno poglavlje Efežanima.
    plakala sam i sve mi je bilo jasno kao kada se svjetlo upali.
    Čitam ponovo i ponovo da mogu znati Ko sam u Kristu i kakav je On i kako nas je Otac u Kristu izabrao na HVALU SVOJE SLAVE.
    Neka nas Gospodin vodi i dalje Budite blagoslovljene Kćeri Najuzvišenijeg Kralja!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: