Namjerno usredotocene

ISTINSKA LJEPOTA ŽENE


Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu.
Plod joj dajte ruku njezinih i neka je na Vratima hvale djela njezina.
Izreke 31: 30-31
Mislim da nikad nisam srela ženu koja ne voli lijepe stvari. Možemo imati različite ukuse, no sve mi volimo odjeću, šminku, srediti si kosu, volimo nakit i dekorativne izbore temeljene na onome što smatramo lijepim.
Znate li odakle to dolazi? Bog je najbolji dekorater i dizajner ljepote. Samo pogledajte prirodu oko sebe i sve te boje, različito voće te čudne i fascinantne životinje na našem planetu. On voli stvari koje su lijepe, interesantne i kreativne. Iz razloga što smo kreirane na njegovu sliku i mi smo naslijedile te osobine samo što su naše konačne i ugrožene grijehom.
Zbog toga volimo ljepotu i želimo je donijeti u naš dom. Zbog toga želimo izgledati lijepo i eksperimentirati sa stilovima i bojama. No postoji i nekoliko stvari zbog kojih moramo biti oprezne. 
1. Vanjska Vs. Unutarnja ljepota
Važno je da ne provedemo više vremena u brizi oko načina na koji izgledamo nauštrb našeg karaktera i rasta u pobožnosti. Pravo mjesto ljepote i uređenja je naša duša. To su dragulji koji su najvredniji jer su korisni u ovom životu a trajati će i cijelu vječnost. Godine ih ne mogu oštetiti i smrt nam ih ne može oduzeti.
Karakterne kvalitete poput dobrote, ljubaznosti, strpljivosti, darežljivosti, gostoljubivosti i mudrosti koja dolazi od spoznaje Božje riječi, imati će utjecaja ne samo na našu djecu i prijatelje , već i naše muževe. Naša prava ljepota ogleda se u našem karakteru. Karakter je slika naše duše. Čovjek čija žena traži te stvari uistinu je blagoslovljen.
“Divan karakter, transformira lik.

Zavirite u njega i iščitavati ćete istančanost, čistoću, nježnost, spoj i ljubav.”
J.R.  Miller
Ako ste udane, tada radite na tome da budete pobožne žene svojim muževima kako bi njima bile blagoslov i slika Isusa. Ako ste neudane, radite na tome da budete žena takvog karaktera na slavu Božju. Nikad ne znate, možda vas čeka brak u budućnosti i vaša pobožnost će biti siguran blagoslov za vašeg muža.  
2. Osuđivanje
O, kako je lako imati osuđujuće misli o izgledu nekog drugog. Razgovarati o tome kako je prijateljica odlučila urediti kuhinju ili na kojim mjestima kupuje odjeću.  
Radije bih da mi kćeri imaju ludu boju kose i jedinstven stil oblačenja ali da su privržene Bogu, nego da se uklapaju u kulturološke norme mode i imaju hladno srce prema Gospodu. Postoje mnogo važnije stvari u životu na koje treba trošiti vrijeme, poput grijeha u našim životima.
Modni stilovi i boje koje su “in” mijenjaju se iz sezone u sezonu, no svetost se smatra lijepom od samog početka vremena. Izgledati poput Isusa treba biti naš glavni cilj i naš prioritet.
Moramo se brinuti da ne tratimo naše dragocjeno vrijeme  koje nam je Bog dao razmišljajući i razgovarajući o životima drugih ljudi umjesto molitve za njih i rada na našim vlastitim nedostacima i grijesima.
Žena koja se boji Gospodina a ne čovjeka, koja se ogleda u riječi Božjoj, a ne u svijetu jeste ona koju će hvaliti, koja vrijedi više nego drago kamenje. Njena djeca i oni oko nje zvati će je blagoslovljenom i hvaliti je kad nije prisutna.  
Nemojte se bojati izraziti svoj stil u dekoriranju doma, oblikovanja vaše frizure ili kroz odjeću koju nosite. Ta kreativnost dolazi od Boga, no budimo sigurne da provodimo više vremena u njegovanju karaktera  koji nas čini lijepima bez obzira što nam život priredi. Moramo se boriti za lijepu dušu koja će blagoslivljati one koji dolaze u kontakt s nama.
Gledajući na Isusa,
Jen

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jordan Hicks Womens Jersey