Advent

Održano obećanje

Volim se usredotočiti na Isusovo rođenje jer, prihvatimo to, bez Njegovog rođenja ne bi bilo ni smrti. Došao je spasiti nas, umrijeti umjesto nas za naše grijehe na starom grubom križu. Bez obje ove činjenice, rođenja i smrti, kazna za naše grijehe ne bi mogla biti plaćena.

Tako ja slavim Njegovo rođenje i način koji je Bog izabrao da nas izbavi. Bog je došao, ne kao kralj u ratnoj spremi nego kao nevino djetešce. Nada svijeta došla nam je umotana u povoje i ležeći u jaslama. Jedini bez grijeha je došao gješnicima jer, unatoč tomu što mi nismo voljeli Njega, On je svejedno volio nas.

U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je On ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe.
-1 Ivanova 4:10 –

Jedini savršeni je došao u naš nesavršeni, slomljeni svijet. Svijet koji je očajno trebao nadu koju On pruža pojedincu i svakome od nas bez obzira na našu prošlost, dob, rasu ili materijalna dobra koja posjedujemo. On je došao izbaviti sve nas. Ako se nađete u situaciji da sumnjate u Božju ljubav, meditirajte na ovoj istini. On je došao izbaviti. Da nije volio, ne bi izbavio. Da nije ljubio, ne bi umro.

Prigrlimo nadu koju Kristovo rođenje unosi u naše živote ovoga Božića. Dar nade za bolje sutra. Dar Njegove stalne prisutnosti.

Iako mi možda ne razumijemo uvijek kako On djeluje ili zašto On dopušta neke stvari a neke ne, budite ohrabrene današnjim stihom:

“Evo dolaze dani – riječ je Jahvina – kad ću ispuniti dobro obećanje što ga dadoh domu Izraelovu i domu Judinu: U one dane i u vrijeme ono podići ću Davidu izdanak pravedni; on će zemljom vladati po pravu i pravici.” Jeremija 33:14-15

Bog nikada ne zaboravlja svoja obećanja. Iako treba proći vrijeme da vidimo kako se ispunjavaju, nikada ne zaboravite da je Bog onaj koji održi obećanje. On čini ono što kaže da će učiniti, u Njegovo vrijeme i na Njegov poseban način. Isus je izdanak pravedni podignut iz Davidove loze i Njegov dolazak se isplatilo čekati.

Od posljednjeg i zaboravljenog Jišajeva sina izlazi jedna nježna grana koja će izrasti u trnovu krunu … grubi križ …tvoje ljestve da se uspneš nazad Bogu. Isus će prevaliti nemoguću udaljenost da te izbavi.”
Ann Voskamp, Najveći dar

Ovoga Božića ja slavim moga Izbavitelja.

Voli Boga najviše,
Angela

2 Comments

  1. Na sve ovo mogu samo reći AMEN.Zaista On je dostojan da ga proslavimo kao našeg Izbavitelja ovaj Božić i svaki svoj dan.Ovih dana za blagdane i nadalje da kazujemo Njegovu ljubav i da budemo svjedoci Njegove ljubavi koju nam je On prvi iskazao.Hvala vam još jednom i Božji blagoslovi!

    1. Amen!
      Hvala na ovoj predivnoj poruci.
      Bog vas blagoslovio, vas i vaš dom, mirom i mudrošću, ljubavlju i radošću Isusa Krista!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.