Luka 17-24

Proslavljajući uskrsnuće

1150342_10202018806977084_1367260578_n
Juhuu, ovo je završni tjedan našeg proučavanja Lukinog evanđelja! Trebale biste biti ponosne na same sebe jer stigle ste do posljednjeg tjedna!!!
Prošli tjedan bio je tužan i radostan tjedan dok smo gledale Krista, mučenog i umirućeg. Ovaj tjedan možemo proslavljati Njegovo uskrsnuće. Nikad nemoj zaboraviti da su se svi ovi događaji događali za tebe i mene!
Sva Kristova patnja i Njegova smrt bili bi bez značaja da On nije uskrsnuo. Uskrsnuće je ispunilo Kristovo djelo spasenja. Ali, isto tako ima praktičnu svrhu u našim životima.
Evo nekoliko podataka što nam je priskrbilo Kristovo uskrsnuće:
 
1. Potpunost spasenja
 
“(Krist) je bio predan za naše prijestupe i uskršen za naše opravdanje” Rimljanima 4:25
Kroz uskrsnuće, Bog je potvrdio naš oprost i pokazao svima Kristovu vlast nad životom i smrću, nebom i paklom, čovječjim djelima i našem grijehu.
 
2. Smrt poništena
 
    … ali se očitovala sada pojavljivanjem našeg Spasitelja Isusa Krista koji je uništio smrt i dao da
    zasvijetli život i besmrtnost po evanđelju, 2. Timoteju 1:10
Ne trebamo se više bojati bolesti i smrti. Krist zna kako je to patiti u našim tijelima i On savršeno suosjeća, tako da uvijek imamo utješitelja. Smrt označava početak života za kršćanina jer nam je obećano uskrsnuće koje uključuje savršeno tijelo i savršenu svetost.
3. Dana nam je sila za uništenje grijeha
Ista sila koja je uskrsnula Isusa od mrtvih sada prebiva u nama i osposabljava nas da pobjedimo grijeh, odupremo se kušnji, da činimo što je ispravno.
4. Sila da živimo život u pravednosti
Ako ste dakle s Kristom uskrsli, tražite ono što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu. Težite za onim što je gore, ne za ovim na zemlji jer umrli ste i život vaš skriven je s Kristom u Bogu.
Budući da je Krist uskrsnuo od mrtvih, mi smo uskrsli u novi život – život koji smo sposobni živjeti u pravednosti.

Izazov;

 Mnogi od nas čuli su priču o razapinjanju i uskrsnuću milijun puta i događa se da izgubimo onu zapanjenost i uzbuđenje koje smo nekad imali.

Izazov ovoga tjedna neka bude razmišljanje (meditiranje) o uskrsnuću Isusovom i molitva Bogu da zapali vatru zapanjenosti i uzbuđenja dok razmišljamo o uskrsnuću.

Svaki dan zapiši jedan od razloga kako uskrsnuće Isusa Krista utječe na tvoj svakodnevni život.

Gledajući na Isusa,

jen-sig

Plan čitanja u 8. tjednu:

 

 

Stih za pamćenje u 8. tjednu:

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.