Luka 17-24

Psst…usmeno svjedočenje na djelu

Pssst … usmeno svjedočenje na djelu

Imala sam 10 ili  11 godina kada sam sjedila na božićnoj zabavi naše crkve i slušala goste vjernike kako govore. Izgledali su kao vaša prosječna obitelj s mamom, tatom i troje djece. Napravili su video zapis (vraćam se u one dane!) i putovali su po Sjedinjenim Američkim Državama i pričali svoju priču. Ne sjećam se njihovih glazbenih točaka, ali njihova priča mi se usjekla u pamćenje.

Žena duge, predivne kose nekoć je dala obrijati glavu i bila sudionica kulta. Muškarac – pristojno ošišan i drag sada – imao je posla s drogama i nekoć je bio dugokosi hippie. Tada, svakome od njih osobno, netko je rekao za Isusa. Kada su imali posljednje atome volje, Isus je sve promijenio. Blizu smrti zbog svojih navika i suicidnih misli, Isus im je dao novi život.

 

Nakon Isusovog uskrsnuća u Luki  24 Bog je upotrijebio usmeno svjedočenje kako bi donio dobre vijesti!

Anđeli su rekli ženama. Žene su rekle jedanaestorici učenika i svima ostalima. Petar je tada otrčao i sam se uvjerio.

Nakon toga Isus se pojavio pred dvojicom svojih sljedbenika dok su bili na putu za selo Emaus. I ova dvojica su se odmah digla, vratila u Jeruzalem, pronašla jedanaestoricu i rekla im da se Isus osobno pokazao. Do trenutka kada je sam došao do jedanaestorice, oni su već to doznali iz tri izvora. Možete li to zamisliti…to uzbuđenje kada su i oni sami konačno bili posvjedočeni Njegovim prisustvom?

Što je Isus tada njima rekao? “… da se na temelju njegova imena mora propovijedati obraćenje i oproštenje grijeha svim narodima, počevši od Jeruzalema. Vi ste svjedoci toga. Evo, ja ću poslati na vas ono što je Otac moj obećao. A vi ostanite u gradu dok se ne obučete u silu odozgo!”  (Luka 24:47-49)

Upravo kada su čuli za Isusovo uskrsnuće i ispunjenje Pisma ( usmenim svjedočenjem) na njima je bilo da to dijele dalje. Naravno, Isus ih nije namjeravao ostaviti same na njihovom zadatku. On im je obećao da će ih obući u silu odozgo.

Je li Isus promijenio tvoj život? Možda tvoje svjedočanstvo nije tako dramatično kao svjedočanstvo para kojeg sam spomenula na početku, ali tvoja priča – kako se tebi Isus pokazao – čini razliku.

Bog je mogao izabrati mnoge načine da prenese riječ, ali je izabrao MENE i TEBE. 

Danas moli za nekoga s kim  možeš podijeliti svoju priču o Isusu. To će učiniti razliku. Njihovi životi mogu biti promijenjeni, a ti ćeš otkriti kako hodaš u sili odozgo, koju Isus obećava!

  Tricia Goyer

http://www.triciagoyer.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.