Advent

1 Tjedan – Nada

Tjedan 1- Nada

“A Bog nade napunio vas svakom radošću i mirom

u vjeri da izobilujete u nadi snagom Duha Svetoga.” 

Rimljanima 15:13

Živimo u vrijeme u kojem ljudi traže nadu u svom životu. Neki se okreću novcu, misleći da će im posjedovanje prave kuće, pravog auta, prave odjeće ili debelog računa u banci dati nadu, mir i stabilnost koju traže. Neki se okreću političarima čija obećanja nade i boljeg života samo u konačnici razočaraju. A neki pak traže odnose ili droge kako bi ispunili prazninu koju Božja nada obećava ispuniti. Ono što ne shvaćaju je da je nada na dohvat ruke.

Naša nada je došla umotana u povoje i položena u jasle tog prvog Božića. Božićna priča je više od same priče rođenja jednog djeteta na naš svijet, to je priča o rođenju Spasitelja ovog svijeta, rođenju nade koja je došla na svijet te dugo očekivane noći prije toliko mnogo godina.

Što je bio Božji dar nama tog prvog Božića?  Dar njegovog dragocjenog Sina… našeg Otkupitelja… našeg Spasitelja… naše nade za bolje sutra. Bog je dao beznadnom svijetu dar nade prvog Božića… i nastavlja nam to isto darivati svake godine.

Gledajući na priču Kristova rođenja vidimo nadu koja je došla u vrijeme kada naš svijet nije bio savršen, tu nadu koja nam još uvijek dolazi. Čak i kada izgleda da stvari ne idu nama u prilog… dar nade, koji samo Krist može dati je još uvijek ovdje.

Zavirite sa mnom u noć kada je naš slatki Spasitelj bio rođen. Što vidite? Muža i njegovu mladu nevjestu, trudnu devet mjeseci i uskoro pred porodom, oboje umorni zbog putovanja koje se otegnulo dugo u noć. Jadni Marija i Josip… ništa im nije išlo od ruke. Putovati u devetom mjesecu trudnoće sigurno nije bilo na Marijinoj listi stvari koje želi napraviti prije Isusovog rođenja…pogotovo jahanje na magarcu. Roditi u štali gdje  “nije imao gdje položiti glavu“… nije bilo ono što je zamišljala kad joj se objavio anđeo  te posebne večeri prije devet mjeseci.

Marijin život je bio u neredu.

Ali, Bog voli učiniti svoje najveće čudo usred našeg nereda, i to je baš ono što je i napravio prije toliko mnogo godina.

Nada je došla u naš svijet!

Nada… da Bog može upotrijebiti slomljen život i od njega napraviti nešto lijepo.

Nada… da ne moramo biti savršeni kako bi nas On volio.

Nada… da najbolje tek dolazi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: