Namjerno usredotocene

2. Tjedan – Vaš duhovni život {Jeste li previše zauzeti da nemate vremena za Boga?}


Danas želim biti vrlo ozbiljna u vezi našeg hoda sa Bogom.

Tijekom protekla dva tjedna na mom blogu govorili smo o našim svakodnevnim mirnim vremenima, kako glas društvenih medija smeta u slušanju Božjeg glasa, i kako je važno imati zajedništvo i odgovornost u našem hodu sa Bogom – ali sada – želim ići jedan korak dublje.
Što je to na što usmjeravamo našu pažnju? Što je naša pokretačka snaga?

”Nalazi se u tajnoj disciplini primjene privatne molitve i meditacije nad Božjom riječi pri čemu naši korijeni rastu dublje u bogato tlo svetosti.


No, stvarnost je da… svetost nikada nije bila pokretačka snaga većine.


Živimo u kulturi gdje nemolitveni ažurirani statusi na društvenim mrežama prelete kroz naše prste bez imalo primisli o svetosti. Stihovi o principima i poticajima su zatrpani koliko informacije brzo kruže kao što vjetar puše, koji nas okreće malo u jednom, malo u drugom smjeru.

Sve informacije svake knjižnice u svijetu nosimo u našim torbicama u obliku iPhones-a. No, većina hrane pronađene tamo za naše umove je praznina; praznina servirana na tanjuru za naše izgladnjele duše… Ako naši korijeni nisu duboko u bogatom tlu Božje Riječi, biti ćemo pod utjecajem prazne duševne hrane kojom se hranimo. Ako svetost nije naša pokretačka snaga, vjetar će nas nositi tamo-amo svjetovnim putevima i emocijama naših srca. Zapamtite, svetost nikada nije bila pokretačka snaga većine.”

~izvadak iz knjige, WomenLiving Well

  
Tijekom više godina mnoge žene rekle su mi da je razlog njihovog propuštanja mirnih vremena sa Bogom, jednostavno ”prezauzetost”
Vjerujem da stvari idu malo dalje od toga. Pogledajte moj video ispod o tome što mislim da je pravi problem.

(Ako ne možeš vidjeti video – klikni ovdje)

2. Tjedan Izazov:

Otvorite Otkrivenje, 1. Poglavlje, i pročitajte što je Ivan vidio kad je vidio Isusa u svoj svojoj slavi. Kad zatvorite oči da se molite – stanite i zamislite što je Ivan vidio. Tada započnite moliti. Vjerujem da će to utjecati na vaše mirno vrijeme sa Bogom ovaj tjedan.

2. Tjedan: Plan čitanja

  
2. Tjedan: Stih za pamćenje

Idemo razgovarati: Što je to što vas privlači Bogu? Kako ste Ga učinili prioritetom u svom životu?

Hodajte sa Kraljem,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.