Namjerno usredotocene

Piti sa živog izvora

Stajala sam kod YMCA automata za piće kopajući po svojim kovanicama. Upravo sam bila ubacila dolar u aparat, a on ga je izbacio. Ponovo sam pokušala, ali je rezultat bio isti. Sada sam stajala tamo kopajući po sitnišima i tražeći četvrt dolara – držeći fige da nađem 5 takvih kovanica. Uistinu sam željela dijetalnu Colu. Tako kopajući, kmopajući, kopajući, konačno sam skupila dovoljno sitniša da bih nakupila $1.25! Ubacila sam ih i oni su se opet vratili.  ARGH! Mogla sam osjetiti frustraciju kako buja u meni. ”Zafrkavaš li ti to mene?” Ovo mora biti šala! Sitniš je ušao unutra i vratio se.  O drage, to nije uopće smješno!

Konačno, na moj treći pokušaj – {slatka pobjeda} dijetalna boca Cole se pomakla naprijed i ispala van na moje veselje. Tada sam okrenula čep i EKSPLOZIJA! Uslijed dugog pada ugljični spoj se protresao i nered zbog kojeg mi je bilo neugodno me okružio!

Voda – znam, znam – trebala bih piti vodu, jel?  Ali iz nekog razloga postojano sam tražila dijetalnu Colu. Za vodu je dokazano da poboljšava energiju, kretanje, otklanja toksine, održava zdravom našu kožu, pomaže u probavi i gubitku kilograma.

Soda ima suprotan učinak  – ona izvlači vodu i čini druge stvari koje štete mome tijelu. Iako sam čula sve ove činjenice mnogo puta – uporno nastavljam piti svoje dijetalne Cole! Pa što je moj problem?

  Jednostavan je odgovor – volim to! Ali znam da je voda bolja za moje zdravlje.

 

Isus je usporedio svoju riječ s vodom – evo što je imao reći u Ivan 4:13-14, “Tko god pije od te vode, opet će ožednjeti. A tko pije od vode koju ću mu ja dati , sigurno neće nikad ožednjeti.  Štoviše, voda koju ću mu dati postat će u njemu izvorom one vode što struji u život vječni.”
 

Isus nas poziva da pijemo od Njegove žive vode – znamo sve prednosti i kako nam On može promijeniti živote i  OPET SE NASTAVLJAMO  napajati na onom drugom, zemaljskom izvoru, kako bismo utažili žeđ, a Isus kaže – sve dok se budete napajali s ovog privremenog izvora, i dalje ćete biti žedni.

Vidite li, bez Krista uvijek ćemo težiti za više – više hrane, više odjeće, više prijatelja, više zabavnih iskustava, više odmoira – više, više, više. Ali Krist kaže – dođite k meni, ja ću vas napojiti i nikada nećete biti žedni!

Biblija je revolucionarna, mijenja život, izvanredna, otvara oči, iznenađuje, čudesna. Ispunjena je romatikom, tragedijom, herojima, dobrim i zlim. U njoj ima neizvjesnosti, drame, mudrosti i utjehe. Dok ju čitate, plakat ćete i skakati od sreće. Mi žene smo obično vrlo često ganute romanima, knjigama samopomoći, kuharicama, časopisima i društvenim medijima. Sve je ovo siromašna zamjena za Bibliju i odnos s Bogom.
Nema drugog mjesta u ovom svijetu gdje možemo dobiti direktnu poruku od Boga, pa zašto onda zanemarujemo čitanje Pisma?  Ne želimo li čuti Božji glas?
 Riječ Božja je puna žive vode. Trebamo piti duboko s ovog živog izvora da možemo biti žene koje dobro žive.

~izvadak iz knjige Women Living Well

Bibliju su čitali naglas i snimili. Treba 70 sati i 40 minuta da se presluša cijela Biblija. Ako se malo pozabavite matematikom i podijelite taj broj s 365 dana dobijete 12 minuta na dan.  12 minuta na dan!  To je to. U samo 12 minuta na danmožemo pročitati ili preslušati cijelu Bibliju od korica do korica –

 

svake


godine.


Ne čini li se to izvedivo?

Uistinu i jeste, ali mi ne stavljamo to kao prioritet da pijemo Božju živu vodu.

Pitanje nije dijetalna Cola ili voda, nego hoćemo li posegnuti za Isusom ili drugim stvarima da zadovoljimo naše duše?

 

Voices The Great I AM
 Slušamo glasove s iPad-a, iPod-a i iPhone-a.
No slušamo li glas VELIKOG JA JESAM?
Danas namjerno isključi buku svijeta i uključi se na svoga stvoritelja.

Jeste li se osjećale obeshrabreno u svom hodu s Bogom?

Jeste li osjećale kao da Bog radi presporo u vašem životu?

Ili kao da vas Bog ne vidi u vašem domu?

Ili kao da uopće ne znate gdje početi u svom tihom vremenu?

Ili kao da ste u sušnom razdoblju?

Mnoge od vas ste nam se pridružile ove jeseni u WLW ( Women living well) programu uživo Dobro jutro djevojke – ali neke od vas su to možda propustile. Angelin naslov me privukao i razgovor s Whitney i  Jen na kauču je bio tako nadahnjujući. Znam da obično stavljamo video zapise ponedjeljkom ( a ovaj je i malo dugačak), ali razmislite o ovome kao bonusu za one koje trebaju ekstra ohrabrenje ;)  Udobno se smjestite i uživajte u ovom 45 minutnom programu napravljenom samo za vas.

 

Hoda s Kraljem,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.