Pjesma nad pjesmama

Ići dublje ~ Način na koji me on gleda {Mudre izreke 1-5}

slika- blog-deep

Dobro jutro djevojke!

Danas imamo jednu neobičnu kombinaciju: imamo mix 2 bloga. Hallelujah!!!

Naš Bog nas uvijek iznova iznenađuje, pa tako i u ovom blogu.

Naša voditeljica i pokretačica Courtney obično svakog petka piše blog. Tako je napravila i ovaj put. Ali, s jednom razlikom.

Ovaj petak pripremila je linkove s člancima i evo što piše:

Courtney:

“Danas radim nešto drugačije. Danas dijelim poveznice na članke koji su pisani na temu Pjesme nad pjesmama ili kojima je tema tjelesna intimnost u braku jer osjećam da nas ta čitanja mogu obogatiti dok proučavamo Pjesmu nad pjesmama zajedno.

Molim da ovo bude poseban blagoslov u dubljem razumijevanju Pjesme nad pjesmama.”

Sada ste vi na redu, vi u grupama Dobro jutro djevojke.

Ovo je vaš zadatak:

Ovdje ćeš pronaći poveznice na spomenute članke i knjige. Svaka koja razumije engleski – lako će pročitati članak koji ju zanima.

Za one koje ne razumiju engleski – ako naiđeš na zanimljiv članak označi ga, objavi ga u svojoj grupi pa će se naš tim prevoditeljica organizirati ako bude dovoljno zainteresiranih da i prevede neke članke.

Ali … ovo nije sve. Imamo i iznenađenje, naći ćeš ga ako pogledaš ispod poveznica s člancima.

Zato, ne odustaj na prvoj, drugoj, … tko zna kojoj prepreci. Nastavi dalje i …

Evo poveznica:

1. The Song of Songs is countercultural.  – Moćno opisuje intimnost kao uživanje u odnosu koji je Bog odredio. To je zavjet, monogamni, između jednog čovjeka i jedne žene. Svaka druga definicija braka razara društvo.

2. 5 Ways to Let Him Know You Enjoy Sex  – Jedan od aspekata koji obožavam u knjizi Pjesme nad pjesmama je ta što je ovo biblijska knjiga koja je posvećena bračnoj intimnosti i kako žena izražava svoje uživanje u intimnosti sa svojim mužem. Da, ona vodi ljubav i zadovoljava njegove potrebe i želje, ali istovremeno nalazi zadovoljstvo u tom iskustvu. I zatim, ide korak dalje i dijeli sa svojim mužem zadovoljstvo koje joj njihova intimnost pruža.

3. The Gift of Exquisite Pleasure – Kad ste ti i tvoj muž tjelesno intimni to je više od biologije, više od izmjene tjelesnih tekućina i oslobađanja kemijskih supstanci u mozgu. Bog želi da upoznate jedno drugo tjelesno, emocionalno i duhovno. Sve manje od toga je kompromis, nedovoljan izraz onog što je Bog zamislio. Kroz Božji dar intimnog poznavanja muž i žena primaju duboku spoznaju jedno drugoga kao što nemaju s nikim drugim. Ovo poznavanje donosi dubinu u njihov odnos.

4. Solomon’s Line on Pre-Marital Sex – Upamti, kažem, u biblijska vremena baš i nije bilo puno intimnosti prije braka jer ljudi su se ženili u ranoj dobi i nije bilo puno vremena između tjelesnog sazrijevanja i braka. Intimnost je najčešće dolazila nakon vjenčanja, ili sa supružnikom – što je bilo dobro – ili ne – a to je bilo zabranjeno – i zato je bilo više govora o preljubništvu nego predbračnoj intimnosti. S ovim problemom se danas borimo više jer jer je došlo do preskoka između dostizanja tjelesne zrelosti i vremena za udaju deset-dvadeset godina u odnosu na biblijska vremena.

5. Five Things We Can Learn from the Temptress of Proverbs 7 –Znam da se mom mužu sviđa kad ga potičem. Ponekad što smo više u braku više se navikavamo da muž bude taj koji će poticati romantiku, ali vidimo u Mudrim izrekama 7 da je žena ta zbog koje muškarac posrće. Provjeri njene načine i razmisli – ovo je ono što većina muškaraca voli.

6. 103 Words of Affirmation Every Husband Wants to Hear Mi trebamo tvoju potvrdu – mi je stvarno trebamo i kako se borimo s tim. Tipično, muškarci su šutljivi u ovim stvarima, ali to ne znači da trebamo i uživamo u potvrđivanju naših žena išta manje. I svaki muškarac osjeća to: kad je njegova žena uz njega, on može uništavati zmajeve. Ovdje su neke od riječi za napuniti tvog uništavatelja zmajeva životnom snagom. 

I ovdje Courtney nudi naslove 3 knjiga koje je ona čitala:

Intimacy Ignited: Conversations Couple to Couple: Fire Up Your Sex Life with the Song of Solomon by Linda Dillow and Lorraine Pintus

Initimate Issues: 21 Questions Christian Women Ask About Sex by Linda Dillow and Lorraine Pintus

The Good Girls Guide to Great Sex by Sheila Wray Gregoire
*Affilate Links

I to je ono što nam je Courtney ponudila ovaj petak. Stvarno zanimljivo samo za razmišljanje u ovim opisima, zar ne?

 

 

Ali …

Evo i našeg iznenađenja:

Mandy –

jedna od voditeljica GoodMorningGirls ima svoj blog Worshipful Living i ovaj tjedan je obradila Pjesmu nad pjesmama 4.

Zamolile smo je da to podijelimo kao riječ ohrabrenja u našem članku na blogu i ona je pristala.

Mandy piše:

 

Ti si predivna.

Volim tvoje oči. Tako sjaje.

Tvoja frizura je baš lijepa.

 

Ovakve primjedbe dolaze od mog muža. Ipak, borim se da im vjerujem.

 

slika- blog-couple

 

Kao žene borimo se s prihvaćanjem. Kad sam nosila veličinu 36 – borila sam se s prihvaćanjem. Više ne nosim tu veličinu i još se uvijek borim. Razmišljala sam i pitala se kad bi me čovjek ikad vidio kao prelijepu – i kad se jedan takav pojavio, ja mu kažem da je u krivu. Nisam cijenila njegove riječi. Umjesto toga suprostavljala sam mu se sa svim pogreškama koje bih primjetila kad bih se pogledala u ogledalu.

Ipak, Bog ne radi ništa što nije lijepo. On je stvorio tebe i mene i dakle, da, mi smo prelijepe.

Moj muž nalazi da sam prelijepa. To oduzima dah. Ja ne vidim što on vidi, ali to ne znači da on nije u pravu.

Kad sam navela neke male primjere ljepote koje moj muž vidi na meni, to ga uzbuđuje da mi daje komplimente. To može čak promijeniti i način na koji me on gleda. Moramo cijeniti riječi ljubavi koje nam naši muževi govore. Bog nam je dao muževe da bi potvrdili u nama ono što je već Bog rekao za nas.

Ti si sva ljepota.

Ti jesi lijepa.

Ti si moja.

Bog nas vidi baš kao što mladoženja vidi nevjestu u Pjesmi nad pjesmama 4. Vidi nas kao prelijepe žene koje je On stvorio. Kada pogledamo u ogledalo s gađenjem, mi upravo govorimo Bogu da ono što je On stvorio nije dobro.

Ti. Da, ti! Ti si sva ljepota. Ako tvoj muž govori to za tebe – uzmi taj blagoslov. Ima žena koje čeznu da to čuju od svojih muževa. Reci mu hvala. Jednostavne riječi koje će potvrditi njegovom srcu i pomoći mu da nastavi biti muž kakvim ga je Bog stvorio da bude za tebe.

Bog te, također, vidi na ovaj način. Ako si dio Njegove nevjeste – ti si sva ljepota za Njega. Kad te vidi, On vidi bijelu odjeću koju ti je NJegov dragocjeni Sin pribavio. On ne vidi prljavštinu – On vidi svoju Nevjestu.

Danas, pogledaj se u ogledalo i slavi Boga samo za jedan od načina na koji te stvorio. Potvrdi sama sebi da Bog radi predivne stvari od prašine.

Obožavam svojim životom,

 

mandy2

Predivno, zar ne?

Možda tvoj muž nema riječi ohrabrenja i potvrde. Nemoj se obeshrabriti. Tu je naš Otac nebeski koji nas je stvorio i napisao nam je cijelo Pismo kako bi nam pokazao koliko je velika Njegova ljubav.

Ako ti je potrebno ohrabrenje na ovom polju i ne vjeruješ koliko si predivna i dragocjena evo nekoliko stihova da te ohrabre:

Ivan 3:16

Jeremija 31:3

Psalam 139:14

Izaija 43:1-5

Izaija 54:5,10, 17

Rimljanima 8 – cijelo poglavlje

 

Za kraj tu je pozdrav od Courtney:

 

**Uključi se**

Što si naučila u ovotjednom proučavanju Pjesme nad pjesmama?

Jesi li pogledala neki od ovih članaka? Koji ti je pomogao, iz kojeg si nešto naučila?

Jesi li pronašla neki poseban izvor ovog tjedna? Podijeli s nama.

 

 

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: