Namjerno usredotocene

7. tjedan – Vaše službe


Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema drugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha! Gostoljubivo primajte jedni druge bez mrmljanja! Jedni druge poslužujte – svatko po primljenom daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti! 1. Petrova 4,8-10


Dobrodošli u 7. tjedan našeg proučavanja Namjerno usredotočene. Ovaj tjedan usmjeravamo se na naše službe. Svi smo pozvani služiti drugima, i unutar i izvan našeg doma.

Evo stvari koje su nam svima zajedničke. Svi smo pozvani:


– Voljeti druge
– Pokazati gostoljubivost

– Koristiti darove koje nam je Bog dao


No, način na koji praktično ispunjavamo ove zapovijedi izgledati će drugačije u svakom od naših života. To je u redu. Ne bismo se trebali uspoređivati sa drugima jer svatko od nas je u drugačijoj životnoj fazi. Važno je zapamtiti da, dok su naši domovi naše prvo mjesto službe, također smo pozvani služiti ljudima izvan naše obitelji. 

Postoji mnogo različitih načina na koje možemo voljeti druge. Možemo raditi obroke za druge ili primati ljude u goste. Možemo čuvati nečiju djecu kako bi roditelji mogli izaći van ili jednostavno imati poslijepodne nasamo. Možemo poslati cvijeće nekome ili planirati neku večernju zabavnu igru sa prijateljima. Možemo posjetiti bolesne u bolnici, pomoći nekome u vrtu ili pokloniti nekome nešto bez ikakvog razloga. Mogućnosti za služenje su beskonačne. Volim ovaj citat od Matthew Henry, ”nije važno da li su vaši darovi obični ili posebni, koristite ih kako biste činili dobro drugima“. Ne moramo čekati da bi otkrili neki super talent. Trebamo koristiti dar koji nam je Bog dao sada za blagoslov i dobro za one oko nas.


Nadam se da ćete uživati u ovotjednom videu. Malo je drugačiji. 😀

 
{7. tjedan} Plan čitanja:

 

{7. tjedan} Stih za pamćenje:

{7. tjedan} Izazov: Ovaj tjedan molimo da nam Bog na srce stavi neke ljude kojima možemo služiti. Zatim razmislite o nekim praktičnim načinima na koje ih možemo blagosloviti. Ovo će mnoge od nas postaviti izvan našeg sigurnog okruženja, i to je dobro. Rastemo kad se protežemo. 


Gledajući na Isusa,


Jen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.