Ti si voljena

Poznati smo po tome kako volimo…


Poznati smo po tome kako volimo.

Ljubav je više od toplih, ugodnih osjećaja; ona je stav koji se pokazuje kroz naša djela. To znam jer se svakodnevno trudim učiti moje tri kćeri kako voljeti jedna drugu… i čak kada im se ne da… ili bih trebala reći, posebno kada im se ne da. Voljeti druge nije nam prirodno. Teško je jer smo grešnici i želimo živjeti život na svoj način, pod našim uvjetima.
Ali Isus nam ne zapovijeda da tako živimo naše živote. On nam zapovijeda da volimo jedni druge isto kako On nas voli… požrtvovnom ljubavlju. To je ljubav koja je voljna “ići dodatnu milju” i platiti veću cijenu. Ljubav koja čini što treba, čak i ako boli. Ta ljubav nisu samo riječi, nego riječi koje su umotane u djela.
Ljubav je poslušan izbor. Kad izabereš druge voljeti, tada najviše sličiš Isusu.
Ljubav liječi odnose…
Ljubav je melem ranama…
Ljubav je početak prijateljstva…
Ljubav potiče…
Ljubav nadahnjuje druge…
Ljubav tješi…
(Sally Clarkson)
Pa kako možemo voljeti druge, na način kako Isus nas voli  te sudjelovati u kraljevskom poslu na koji smo pozvani? Tako što ćemo voljeti druge, čak i kada je teško, kada nas nešto košta, kada nam nije zgodno. Možemo izabrati biti ljubazni, čak i ako nam je učinjeno nešto krivo, ako smo pogrešno shvaćeni  ili napušteni.
Takva ljubav, po kojoj trebamo biti poznati, ne može doći iz slomljenih, greših srca, nego od Onoga koji ima moć izliječiti i čistiti slomljena, grešna srca i učiniti da ponovno kucaju za Njegovu slavu. Ljubav mora doći od Onoga koji njom puni naša srca. To je ono po čemu smo drugačiji od svijeta, kada izaberemo voljeti bez obzira na to kako se osjećamo i dopuštamo Bogu  da nadnaravno radi kroz nas. To je ljubav koja će svjedočiti kako Bog radi u našim životima.
Vjeruj mi, znam da je teško dobro voljeti druge. Borim se s tim u svom životu jer su me prijatelji i ljudi u mojoj obitelji povrijedili kroz godine. Mislim da učimo druge dobro voljeti s vremenom, s godinama, i sa shvaćanjem naše potrebe za Božjom ljubavi i milosti zbog grijeha. Istina koju sam nedavno naučila je to da voljeti onako kako nas Isus poziva, moguće je samo kada od Njega prvo tražimo tu ljubav. Isus je izvor te ljubavi koja ispunjava naša srca i prelijeva se u živote naših prijatelja i obitelji.
Voljeti dobro je naš kraljevski posao. To je posao koji je toliko moćan jer čini ono što je nevidljivo vidljivim. Kada ljubimo onako kako nam Isus zapovijeda, to nas mijenja iznutra prema van i pomaže drugima da Boga vide kroz nas.
“Mi smo evanđelje koje će mnogi čitati. Naša djela ljubaznosti i pažljivosti otvarat će srca prema Božjoj ljubavi jer će drugi Boga shvaćati kao nekoga koji je dobar, budući da su vidjeli Njegovu dobrotu – koja je njima očigledna kroz naše vlastite živote.”
 (Sally Clarkson)
Tko u tvojem životu voli onako kako nam Isus zapovijeda? Na koji si način tu osobu vidjela da voli  ljubavlju koju nam jedino Bog može udijeliti?
Ljubi Boga snažno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.