Ti si voljena

Ti si voljena – 6. Tjedan: Pozvana si


Prošli vikend provela sam vrijeme sa obitelji svoga muža u Ohiu, slavili smo rođendan naše kćeri Addie, također i 4. srpanj … ništa na svijetu nije ljepše od vremena sa obitelji!

Dok sjedim ovdje u avionu na povratku za Dallas, ne mogu prestati razmišljati o razgovorima sa voljenima ovih zadnjih par dana. Na primjer, sa tetom mog muža, super tetom Mary. Ona je žena koja je dozvolila Bogu da djeluje kroz nju dok je služila onima koje je Bog stavio u njezin život. Premda ona i njezin muž, tetak Andy, nikada nisu imali vlastitu djecu, ona je bila druga majka svojim nećakinjama i nećacima. Uvijek volim vidjeti tetu Mary jer iz nje zrači radost. Znam da njezin život nije lagan, znam da joj nedostaje njezin pokojni muž Andy, a sada dođu i dani kada njezino tijelo nije toliko brzo kao njezin um. No, iz svjedočanstava njezine obitelji mogu vam reći, da onima kojima je svih ovih godina nesebično služila, ostavila je veliki utjecaj u njihovim životima. 

 

Sviđa mi se što njezin smisao za humor svih ovih godina nije nestao… ovaj vikend pričala je o Andyu i kako se zapravo nikada nisu mnogo sukobljavali u njihovom braku, ali tu i tamo Andy bi se žalio na nešto što je ona učinila. Rekla mi je da je znala uzvratiti sa blagošću koliko god je mogla: “Gle Andy, ti zapravo ne želiš da budem savršena, dragi. Ti znaš da Isus dolazi i vodi me kući jednom kad budem savršena!” Iako je njezina teologija malo proširena…njezin smisao za humor me nasmijao.
Teta Mary je jako mudra, nježno razgovorljiva žena i uvijek se nadam čuti njezine priče iz prošlosti, dok je odrastala u ruralnom Kentuckyu, i tiho se molim dok je slušam: “Molim te Gospodine, daj da u svojim 80-ima volim život isto kao teta Mary.”
Radi utjecaja za kojeg znam da je imala u svojoj obitelji, kao i na one u njezinoj crkvi i zajednici, bila sam iznenađena kad sam prvi puta ikada čula da sumnja u to da je njezin život imao neki stvarni učinak. Mislim da je strah taj s kojim se mnogi od nas bore. Ukoliko ne radimo stvarno “Velike” stvari za Isusa, kao što je prekooceansko putovanje da bismo pomagali siročadi, usvajanje djece koja su zaostala u razvoju, pomaganje bolesnima i hranjenje gladnih…. računa li se tada uistinu naša žrtva za Gospodina?

Mnogi današnji kršćani misle da moraju činiti velike stvari za Boga kako bi imali stvarni utjecaj na svijet. Ja mislim drugačije; Bog te može silno upotrijebiti za Njegovo kraljevstvo upravo tu gdje jesi, među ljudima koje je već stavio u tvoj život. – Angela Perritt, Ti si voljena


Nadam se da će priča koju dijelim u ovotjednom videu i u 6. poglavlju odgovoriti za vas na to pitanje. Čvrsto vjerujem da mnogo puta u vašim životima Bog čini i da je činio silna djela, ali vi jednostavno toga još niste svjesni. Vjerujem da mnogo puta nećete ni znati da ste nešto napravili za Kraljevstvo Božje dok ne dođete na nebo. A to nam je u 2. Korinćanima 5,7 i rečeno:


Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju.


Moja molitva za ovaj tjedan je da vas Bog kroz priče koje dijelimo u videu i knjizi potakne na spoznaju da smo sve pozvane djelovati za Krista iz ljubavi koju je prema nama pokazao. Neki od nas smo blagoslovljeni što vidimo kakav utjecaj Krist ima na naše živote, a neki od nas će taj blagoslov primiti kada osobno vidimo Isusa. No bez obzira, vidimo li blagoslov sada ili nas čeka na nebu, Bog vas je odabrao silno upotrijebiti u životima drugih ljudi kako biste pozitivno djelovali na Njegovo kraljevstvo za čitavu vječnost, i ta činjenica se ne mijenja.
Ti si voljena: 6. poglavlje – Video…sa mojom MAMOM!!! Ne želite ovo propustiti!!! 

 

(Klikni ovdje ako ne možeš vidjeti video) 


6. tjedan – Plan čitanja:


6. tjedan – Stih za pamćenje:

6. tjedan – Izazov:

Napiši tri imena prijatelja ili članova obitelji koji još ne poznaju Isusa kao svog Gospoda I Spasitelja. Pitaj od Boga da ti omogući prilike da podijeliš koju je razliku Krist napravio u tvom životu. Ako Bog otvori vrata, pozovi ih u crkvu. Voli ih tamo gdje jesu i takve kakvi jesu, ali moli da Bog potakne u njihovim srcima želju da Ga upoznaju. Pridružiti ću ti se i pokrivati te molitvom, moleći za prilike i za hrabrost. Molim za tebe draga prijateljice, da budeš puna ljubavi, sjajna poput svjetla za Boga usmjeravajući na Krista u svojoj zajednici.

 
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: