1 Ivanova

Hodati u istini i ljubavi

Čitajući i razmišljajući o pročitanom, kroz sve tri Ivanove poslanice, utisnule su se u mene dvije riječi: ISTINA i LJUBAV.

Pronalazim ih kao misli vodilje, koje “ruku pod ruku”, nerazdvojno idu kroz sve što Ivan piše.

Zapravo, Riječ Božja preko Ivana nama poručuje; onaj tko je od Boga rođen, hoda u istini i ljubavi! Da, ISTINA i LJUBAV – jedno nije važnije ili manje važno od drugog!

Samo ako ostajemo u istini i ljubavi, ostajemo u Kristu. A samo ako ostajemo u Kristu, imamo život vječni.
Nije li predivno kako nas Krist uči hodati, korak po korak, u istini i ljubavi… Istina će vas osloboditi… Ljubite jedan drugoga… Po tome će svi znati da ste moji učenici – ako budete ljubili jedan drugoga… Čuvajte se djelotvorne zablude jer će njome biti zavedeni svi koji nisu imali LJUBAV prema ISTINI…

Sve to odjekuje u mojim mislima i u mojem srcu, jača i raspiruje sve veću čežnju da hodam ustrajno za svojim Spasiteljem, za Istinom i Ljubavlju!

I na kraju, želim dati svu slavu i čast Njemu jer mi je darovao još jednu pobjedu – moje je srce slobodno i zacijeljeno od dugogodišnje povrede!
Sada znam da se moja vrijednost ne mjeri očima drugih, nego sam u Njegovim očima ljubljena, pozvana, odabrana, savršena – poznaje me po imenu – i u toj sigurnosti, u toj vrijednosti koju imam samo po Njemu, mogu hodati s Njim kroz ovaj život, u Istini i Ljubavi!

Slava Ti, Kriste!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jordan Hicks Womens Jersey