Ti si voljena

Posao u Kraljevstvu


 
Postoji mnogo stvari koje djeca ne mogu učiniti jer nisu dovoljno jaka za to. Nedostaje im snage i izdržljivosti za poslove koje mi, roditelji, smatramo vrlo lakima. Primjerice, moje najmlađe dijete misli da je skupljanje lego-kockica s poda najteži posao na svijetu. Ne srami se reći mi da je to za njega previše teško, ili da je on previše umoran, ili da ga njegove ruke previše bole da učini taj posao. Ali ja znam za što je on sposoban, znam da on to može učiniti ako bude ustrajan, a ako je previše posla za njega, ja ću doći i pomoći mu.
Mi se često na isti način osjećamo u vezi službe koju nam je Bog dao i u vezi poslova na koje nas je pozvao. Može biti puno stvari u životu u vezi kojih se osjećamo slabo osposobljeni da ih činimo, a ipak nas Bog poziva na poslušnost i slijeđenje Njega.
No, On nije neki gospodar s teškim zapovijedima, koji uživa u našim slabostima i udara nas bičem po leđima ako ne uspijemo ili posrnemo. On je naš Bog, pun ljubavi, koji nas je sazdao i zna točno što možemo i što ne možemo podnijeti. I kada smo suočeni s teškoćama ili poslovima, za koje mislimo da su preteški za nas, naš Stvoritelj je uz nas, razotkrivajući svoju milost u našim životima i djelujući moćno kroz naše slabosti.
Pa kako možemo imati tu djelatnu snagu u našim životima, kroz naše borbe?
To se događa po vjeri.
1. Pouzdaj se po vjeri
Po vjeri se moramo pouzdati da je Bog dobar i zna što radi. Po vjeri se moramo primiti naših poslova i pouzdati se da će On raditi kroz naše, ponekad slabašne pokušaje poslušnosti. Ne daje nam uvijek lake okolnosti, ali On nam uvijek daje one stvari u naš život koje će nam donijeti veću svetost i veću ovisnost o Njemu. Po vjeri se moramo pouzdati da u Božjem kraljevstvu nema nevažnih ljudi ili nevažnih poslova. Stoga, spravljanje obroka, pranje i glačanje rublja, trčanje oko aktivnosti i odgajanje djece jesu važni poslovi.
2. Moli s vjerom
Moramo moliti s vjerom. Kada dolazimo Gospodinu s našim borbama i nevoljama, kada se osjećamo preopterećene i nedovoljne, tada moramo vjerovati da će Bog djelovati.
„Molitva je melem za svaku bol, lijek za svaku bolest.“
                                       (Matthew Henry, Komentari na 2. Korinćanima)
Kada molimo, priznajemo da mi nemamo rješenje. Kada Mu govorimo kako se osjećamo i kada Ga molimo da radi u nama, moramo vjerovati da će se kroz nas proslaviti!
3. Radi s vjerom
Kada nam Bog da neki zadatak, moramo poslušati s vjerom. Možda nećemo sve razumjeti, možda ćemo se osjećati nespremne za zadatak ispred nas, ali moramo biti hrabrog srca i svom svojom snagom raditi za slavu Božju. To može biti odgajanje djece, prema najboljim našim moćima, ne znajući kakav utjecaj će oni imati na druge u budućnosti.
Vjernost ne samo da proslavlja Boga, nego i uzrokuje da mi rastemo jer gledamo kako Bog radi u nama i kroz nas.
Kako je prekrasno pročitati priču o obraćenju Angeline majke, zbog vjernosti male djevojčice. Ta obitelj nije znala kakav će utjecaj imati ta spašena duša na njezinu vlastitu obitelj i na svijet.
Sklone smo premalo razmišljati o Božjoj moći. Ipak, u svojoj ljubavi, On nam nudi moćnu snagu koja nas može učiniti postojanima za Krista, snažnima u progonima i ustrajnima u svakom zadatku koji nam Bog daje. U svojoj vlastitoj snazi, bit ćemo uplašene i preopterećene, pa čak možda i odustati od svega. Umjesto toga, idemo moliti Krista da upotrijebi svoju snagu u našim životima, na način koji ne možemo ni zamisliti.
Gledajući u Isusa,
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.