Ti si voljena

Naš vjerni Bog


Povjerenje je nešto s čime se svi ljudi bore. Malo je toga na što stvarno možemo računati. Vjerujemo da će sunce izaći i zaći svakoga dana. Svaki čovjek vjeruje da će ga smrt jednoga dana pronaći, gotovo svatko vjeruje da će se suočiti s nevoljama u jednom ili drugom obliku. Ali zapravo, nema puno stvari u životu na koje se možemo potpuno osloniti i mislim da je to razlog zašto nam je često problem vjerovati da nas Bog može bezuvjetno i nedvojbeno voljeti.
Jedan od razloga zašto ne možemo u cijelosti ovisiti o sebi ili o drugima je taj što se mi stalno mijenjamo. Mi nismo konstantni, ali Bog se nikada ne mijenja (Mal 3:6) i zato se možemo odmarati u Njemu, u Njegovoj vjernosti.
Razumijevanje Božje vjernosti je osnova za naše pouzdanje u Njega i za nadu u budućnost. Moramo dobro znati 4 stvari koje će nam pomoći vidjeti Božju vjernost.
Moramo znati da se Bog nikada ne mijenja u:

1. SVOJIM SVRHAMA

Iako ne možemo znati sve Božje svrhe, možemo znati neke od njih jer nam ih je otkrio u Riječi. Njegova glavna svrha je proslaviti samoga sebe. To znači da će se sve stvari koristiti u tu svrhu. Uz to, On također uzrokuje da sve stvari pridonose dobru onih koji Ga ljube, kao i njihovom posvećivanju – mijenjanju na Njegovu sliku. (Iv 17:17, Rim 8)

2. SVOM KARAKTERU

Ne bojte se proučavati sve različite aspekte Božjeg karaktera. Bit ćete zadivljeni kako je velik naš Gospodin i bit ćete izuzetno blagoslovljeni i ohrabreni. Vidjet ćete da zato što je vjeran, On ne može ići protiv svog karaktera. Stari katekizam kaže da je Bog nepromjenjiv u svom „biću, mudrosti, moći, svetosti, pravdi, dobroti i istini“. (Ps 102:25-27; Mal 3:6; Jak 1:27)
„Jer ja, Jahve, ne mijenjam se“
                    (Mal 3:6)

3. SVOJIM OBEĆANJIMA

Njegova vjernost zahtijeva da nas prihvaća kroz krv Isusa jer je iskalio svoju srdžbu protiv naših grijeha na svome Sinu. Dakle, obećao je da će spasiti sve koji se pokaju i zazovu Ime Isusa Krista (Rim 3:26). Njegova vjernost tjera ga da nas podiže kada samo preopterećeni i da nas jača kada smo slabi. Također je obećao da će se vratiti i sve učiniti dobro – zbog Njegove vjernosti, to će i učiniti.
„… da bismo po dva nepromjenljiva čina – u kojima je nemoguće da bi Bog prevario – mi pribjeglice imali snažno ohrabrenje da se držimo ponuđene nade.“
                           (Heb 6:18)

4. SVOJOJ LJUBAVI                    

Njegova je ljubav stalna, trajna i vječna. A najbolje je vidimo na križu. Tamo Kristova ljubav sjaji najjače. Tamo je dobrovoljno položio svoj sveti, nevini život za buntovna, grešna, zaboravna i neljubeća stvorenja poput nas. Na križu vidimo kako Sudac silazi sa svoje sudačke stolice i postaje osuđen umjesto nas.
On nije poput vala koji se stalno mijenja. On je naša stijena – utvrda koja se ne može uzdrmati, pomaknuti ili promijeniti. Budući da se On ne može promijeniti, mi možemo staviti svoje potpuno povjerenje u ljubav  koju On ima za svoje ljude.
„Do neba je, Jahve, dobrota tvoja,
do oblaka vjernost tvoja.“
             (Ps 36:6)
„…budući da je ljubio svoje, one u svijetu, do kraja ih je ljubio.“
                                (Iv 13:1b)
Možda upravo prolaziš kroz razdoblje u kojem ti je teško vjerovati Bogu. Usred života koji se stalno mijenja, usred razdoblja u kojem su nevolje stalno prisutne i nisi sigurna što će se sljedeće dogoditi, moraš otići do Božje Riječi i učiti uvijek iznova da je On vrijedan povjerenja jer je dobar i nepromjenjiv. Na tome se možeš odmarati.
Gledajući u Isusa,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jordan Hicks Womens Jersey