Ti si voljena

Živjeti snažno ; sve započinje s tvojim pogledom na Boga


 Michelangelo – Bog u stvaranju svijeta
Počinje s pravim temeljima
Kada bih mogla nešto ostaviti u nasljedstvo drugim ženama, željela bih im ostaviti to da razmišljaju biblijski. Ako žena zna Sveto Pismo – cijelo Sveto Pismo, ne samo stihove tu i tamo, koji nisu u kontekstu – ako ima biblijsko razumijevanje od Postanka do Otkrivanja, onda ima više povjerenja i lakoće u njezinom hodu s Bogom. (To je također razlog  zašto se nadam  da ću sljedećih godina dati dobar dio  mog života našim vođama, online trening konferencijama, gdje će žene primati biblijske pouke, temelje, molitve, biblijsko proučavanje – kako bi mogle slijediti Boga u svojim životima dok Mu služimo i volimo Ga. Volim poučavati žene kako učiti i doživjeti Boga pred očima vlastite djece, na način da njihova djeca prihvaćaju snažnu vjeru. Više riječi o tome bit će kasnije ovaj mjesec.)
“Bog nam je razjasnio kroz Sveto Pismo da je Njegov prioritet za nas da Ga poznajemo i volimo cijelim srcem i umom.”
“Ovako govori Jahve: “Mudri neka se ne hvale mudrošću, ni junak neka se ne hvali hrabrošću, ni bogati neka se ne hvali bogatstvom.
A tko se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna. Jer ja sam Jahve koji tvori dobrotu, pravo i pravdu na zemlji, jer to mi je milo” – riječ je Jahvina.”  
(Jeremija 9:23-24)
Ako Jahve kuću ne gradi,
uzalud se muče graditelji.
(Ps 127)
Znači da početna točka u bilo kojem području naših života mora biti Bog – naše štovanje Njega, poznavanje Njega i poslušnost – srce koje želi ugoditi Bogu.
Počet ću s molitvom za sve koji su ovo danas pročitali. “Gospode, molim Te da vodiš svakoga koji čita ove blog-članke. Molim Te da im daješ uvid, vještinu, ljubav, mudrost i razumijevanje što znači biti pun Tvojeg Duha i hodati po vjeri na ovom putu majčinstva. Blagoslovi ih snagom, radošću i osjećajem potvrde u njihovom velikom roditeljskom pozivu. To Te molim u dragocjenom Isusovom Imenu. Amen.”
Dio poznavanja Boga i pouzdavanaj u Njega je to da razumijemo i prihvaćamo da On zna naše okolnosti, On nas vidi, On može otkupiti svaku situaciju i vratiti zdravlje našim slabim, iscrpljenim ili oštećenim životima.
Volim stih za danas: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem
svojim.
I pustit ću da me nađete – riječ je Jahvina.” (Jeremija 29: 11-14)
Dio toga da živimo radosno u Bogu usred naših okolnosti je da prihvaćamo ovu istinu – On ima “planove za naše blagostanje” – On ima naše najbolje na umu. “Ne nesreću – nego budućnost i nadu”.
Upravo sada, gdje god da se nalazimo – postoji nada za bolju budućnost ako Mu dopustimo da vodi naše živote.
U Rimljanima 8:28 piše; “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani.”
Često smo kušani reći:
“Prekasno je… Već sam zabrljala sa svojom djecom… Oštećena sam zbog odluka koje sam donijela… Ne mogu zamisliti kako Bog može sada otkupiti moj život ili moje okolnosti.”
Kada sam dala svoj život Gospodu, skoro odmah i u sljedećih 12 godina moj je život postao jako težak – pojavila se bolest u mojoj obitelji, rastava u obitelji, problemi u mom osobnom životu, problemi u službi, usamljenost zbog samačkog života, teškoće na poslu, financijski problemi, dvije prometne nesreće, podjele u crkvi, nemoralne vođe u našoj crkvi i tako dalje. Kroz to vrijeme razmišljala sam; “Bože, brineš li za mene? Ne mogu vjerovati da sam Te toliko voljela, a ipak si dopustio da se sve ovo događa.”
Ali sada, kada gledam unatrag, vidim da mi je Bog bio dobar roditelj. Nije gledao na moje nezrelo djetinjasto gunđanje jer je imao moje najbolje na umu. Htio je da postanem snažnija, osjećajnija, ljubaznija, strpljivija i dobijem više vjere. To što je dopustio te teške okolnosti u mom životu meni je pomaglo napustiti sve lažne nade o kojima sam bila ovisna za sreću. Njegov način vođenja doveo me do slobode, zrelosti i na kraju, više zadovoljstva.
Bog je Bog drugih šansi, a Njegov cijeli karakter je da voli i otkupi. Znaj da je On u tvom domu, On te vidi, čuje tvoj vapaj, i možda radi velike stvari – iako ne vidiš i ne razumiješ kako. On voli one koji Ga traže i slušaju, On je Bog milosrđa i radit će u tvom životu i kroz tvoj život.
Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje.”
(Psalam 103:13)
Jednom je moja mala kći baš uživala dok je jela čips koji je našla u smočnici. Kad sam čips uzela od nje da je ne bi bolio želudac, ona se bacila na pod jecajući, kao da sam bila zločesta prema njoj. Ali kao njezina mama, znala sam što je najbolje za nju. Ignorirala sam njezino plakanje, uzela je u svoje ruke i pjevušila  joj u stolici za ljuljanje dok se nije smirila.
Dio podlaganja Bogu i doživljavanja Njegove ljubavi nalazi se u tome da prepustimo očekivanja u životu u Njegove ruke, čak i onda kada Ga ne možemo lako osjetiti ili vidjeti.
Sve započinje s tvojim pogledom na Boga – ako izabereš vjerovati da je On pun ljubavi, suočit ćeš se sa svojim okolnostima hrabro, strpljivo i u vjeri. Ali ako želiš jedino da On izvrši tvoju volju na tvoj način, bit ćeš razočarana u životu. On je mudar i zna kako složiti svaki djelić tvoga života u dobrotu, mudrost ili otkupljenje – ako prepustimo svaki detalj našeg života u Njegove ruke i ako se pouzdajemo u to što nas Njegova Riječ uči.
Naposljetku, puno toga što sam doživjela i što znam da je istina, učila sam čitajući Sveto Pismo, razmišljajući o tome, proučavajući to i tražeći da poznajem Boga i hodam s Njim – razmišljajući o Kristu, koji je savršena slika Boga, kako piše u Hebrejima.
Žene će slijediti put crkvene kulture, medijske kulture, obiteljske kulture, prijateljske kulture – one će slijediti bilo koga, ukoliko još nisu razvile svoja vlastita uvjerenja. Slušat ćemo druge glasove ako nismo naučile razlikovati Božji glas.
Problem s takvim putem je da nas vodi tamo kamo neki vjetar puše.
I zato, naš nebeski Otac želi da dolazimo u Njegove ruke, da se predajemo u Njegove sposobne ruke. Volim ovaj stih koji govori tako puno o Božjoj nježnoj ljubavi za nas: “Kao što mati tješi sina, tako ću i ja vas utješiti… “ (Izaija 66:13)
Bog sebe uspoređuje s majkom koji drži, pazi i tješi svoje dijete.
Danas zapamti da su Njegovi planovi za tebe na tvoju dobrobit. On te voli i On je veći od bilo kakve teškoće koju imaš. On razumije tvoje puteve i čezne ti dati nadu i blagoslove.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.