Ruta

Ruta – 1. Dan – Gubitak, odanost, ljubav i porijeklo

Tko ne uživa u dobroj ljubavnoj priči? Žanr romantičnih knjiga je industrija koja vrijedi milijarde dolara, tako da znam da nisam jedina.

Svake zime, moja kćer i ja pripremimo kokice, zagrlimo se na fotelji i gledamo Hallmarkove božićne filmove. Koja je jedna od općih tema koja se provlači kroz ove obiteljske filmove? Ljubav i romantika. Predvidljivi su, i onaj kratki poljubac na kraju filma je uvijek najbolji dio!

Dok počinjemo naše proučavanje knjige o Ruti, zabavno je primjetiti da je ovo predivna ljubavna priča. Ne samo da će biti vjenčanje na kraju (pretpostavljam da to uključuje i poljubac), nego će se roditi i beba, dječak.

Međutim, ova priča govori o puno više tema nego ljubavi i porijeklu. Ova priča počinje sa ogromnim gubitkom. Nakon što je suočena sa tim gubitkom, Ruta će morati donijeti odluku i tu ćemo početi vidjeti njenu odanost. Ruta nije samo dobar prijatelj, već je i vjeran sljedbenik Boga.

Rutina priča govori o gubitku, odanosti, ljubavi, porijeklu… i nadi!

Ako voliš Boga i želiš Njegovu volju za svoj život – suosjećat ćeš sa Rutom.

Ako si pretrpjela gubitak voljene osobe ili onoga o čemu sanjaš cijeli život – suosjećat ćeš sa Rutom.

Ako si ikad osjećala kao da te prošlost zadržava – suosjećat ćeš sa Rutom.

Ako vjeruješ da je iskupljenje moguće u tvom životu bez obzira na ono kroz što si prošla – suosjećat ćeš sa Rutom.

Započnimo sa našim putovanjem od 5 tjedana, stih po stih, poglavlje po poglavljle, kroz knjigu o Ruti!

Tvoj zadatak za danas je da odeš i pročitaš sva 4 poglavlja knjige o Ruti u jednom čitanju. Uzmi svoje najdraže piće, otiđi na svoje najdraže mjesto, umotaj se u deku i uživaj! Vidjet ćemo se za 15 minuti.

Nakon što završiš sa čitanjem, uzmi trenutak i osvrni se na cijelu priču

Tko su glavni likovi u knjizi o Ruti?

Pitanja za raspravu,

Kakav je bio tvoj prvi utisak nakon čitanja knjige o Ruti?

Kakve uvide i otkrivenja ti je Duh Sveti pokazao?

Tako mi je drago da si se predala proučavanju knjige o Ruti sa nama. Napiši molitvu predanoti Bogu, pitaj Njega da ti pomogne ispuniti svaku stranicu ovog proučavanja.

Mi trebamo pomoć Duha Svetog kako bi govorili Božju istinu u naša srca i umove dok čitamo Božju riječ. Jakovljeva 1,5 kaže, “ Ako li komu od vas nedostaje mudrosti, neka išće od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.

Neka nam Bog da mudrost na ovom putovanju, i živimo dobro jer pijemo iz živog izvora, žive riječi Božje. Nastavi hodati s Kraljem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.