Tjedan braka Uncategorized

Tjedan braka – 3. dan

 

 

 

Dobro Jutro Djevojke!

 

 

 

 

3️⃣. dan

TEKST ZA RAZMIŠLJANJE

Ovaj stih nalazi se usred mnogih korisnih savjeta za život, koji izravno dolaze od Isusa.
Kada razmišljam o ovom stihu u kontekstu braka, odmah pomislim na vođenje evidencije. Razmisli o tome: cilj braka je da ostanete doživotni partneri. Kada si s nekim skoro svaki dan, godinama, nije teško da se male stvari nagomilaju. To je mnogo “stvari” u nizu!

Dok skoro svatko zna da u braku opraštanje igra važnu ulogu, nije teško propustiti važan savjet koji Isus daje: živjeti sa svakodnevnom navikom opraštanja. Na onoj najnižoj razini, to znači barem ne voditi evidenciju prekršaja!

Posljednji dio Luke 6,37: “Oprosti i oprostit će ti se,” podsjeća me na Jakova 5,16 koji kaže: “Ispovijedajte grijehe jedni drugima i molite jedni za druge tako da budete iscjeljeni.” U zdravom braku, ispovijedanje neuspjeha jedno drugome otvara vrata za primanje oprosta. Isto tako, kako bi lagano trebali oprostiti drugima—i posebno svojim supružnicima— trebamo biti sposobni i primiti oprost drugih.

Od ključne je važnosti da živimo u opraštanju jedni s drugima. Ne opraštati jedni drugima samo velike stvari, nego svakodnevno, uzajamni odnos gdje oba partnera mogu vjerovati jedno drugome usprkos svojim neuspjesima—možda čak i da se nađe način da se proslave vaše razlike.

Ako želimo položiti svoje živote jedno za drugo u braku (pogledaj Ivana 15,13 i Efežanima 5,25), sam temelj toga je staviti svog supružnika ispred sebe. Ovo znači da maknemo sa strane sve odluke, ostavimo iza sebe sve osude i ponudimo oproštenje. To isto znači da zauzvrat primimo oproštenje, kako povjerenje i ljubav rastu s obje strane odnosa.

Ovaj tjedan odvoji malo vremena sa supružnikom da vježbate uzajamno opraštanje. Budi otvoren za područja za koja znaš da imaš nedostataka i provjeri imaš li kakve neriješene “stvari” za koje trebaš oprost.

(Tommy George, inžinjer YouVersiona)

BIBLIJSKA PODLOGA

“Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte, da ne budete osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.”
(Luka 6:37)

“Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite se jedni za druge da ozdravite. Žarka molitva pravednika mnogo može učiniti.”
(Jakovljeva 5:16)

“A veće ljubavi nitko ne može iskazati nego da život dade za svoje prijatelje.”
(Ivan 15:13)

“Muževi, volite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu. Dao je za nju život.”
(Efežanima 5:25)

MOLITVA
❤❤❤❤

Gospodine, molim za Tvoju milost da mogu ljubiti i praštati onako kako Ti mene ljubiš i meni opraštaš. Hvala Ti za moju ženu/moga muža, za tog tako bliskog prijatelja kojeg si mi dao na životnom putu. Molim Te da oboje rastemo u međusobnom prihvaćanju i opraštanju. Oprosti mi za svaku osudu koju sam stavljao na svoju ženu/svoga muža, bilo riječima, bilo mislima ili ponašanjem… Opraštam sada svaku povredu koju sam doživio/doživjela u našem odnosu, otpuštam svako razočarenje, neispunjeno očekivanje, svaku bol i molim da Tvoja ljubav ispuni te praznine. Nauči nas ljubiti kako ljubiš Ti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.