Tjedan braka

Tjedan braka – 2. dan

 

 

Dobro Jutro Djevojke!

 

 

 

 

2️⃣. dan
TEKST ZA RAZMIŠLJANJE

Brak je prekrasan i uzbudljiv dar od Boga. Ipak, kao i na svim drugim područjima života, i u braku ćeš se susresti sa situacijama koje će te prestrašiti. Na kraju krajeva, u vjenčanim zavjetima obećajemo da ćemo voljeti u bogatstvu i siromaštvu, u bolesti i zdravlju. Bilo da se radi o nesreći, bolesti, ili neispunjenim očekivanjima, ne treba dugo prije nego što strah počne ulaziti u brak.

Pavao piše u svom pismu Rimljanima:“Mi smo više nego pobjednici kroz njega koji nas je ljubio.”
Ako vjeruješ u Božju Riječ, možeš biti siguran da će ti moć Njegove ljubavi pomoći da nadiđeš svoje strahove – čak i one koji se tiču tvog braka.

Kada nevolje dođu, možeš se pouzdati u Kristovu nepokolebljivu ljubav i predanost.
Suočavaš li se s boli ili izmorenošću u braku? Odmori se u Gospodinovu obećanju da nas nikada neće napustiti ili ostaviti.
Jesi li uznemiren usred iskušenja i borbi? Znaj da u svim stvarima Bog radi na dobro onima koji ga ljube. (Rimljanima 8,28)

Zar nije veličanstveno znati da Njegova punina i milost nisu rezultat naše ljubavi prema Njemu, nego Njegove prema nama? (Rimljanima 8,35)

Ne dopusti da ti srce bude zabrinuto. (Ivan 14,1)
Kada sumnje i strahovi dođu u tvoj brak, ljubi svog supružnika kao što Isus ljubi tebe.
Zajedno budite potpuno posvećeni Bogu i znajte da kada je Božja ljubav savršena u vama, svi strahovi će se raspršiti, bez obzira na to kakvo iskušenje prolazili.

(Alex Ronquillo, YouVersion inžinjer)

BIBLIJSKA PODLOGA

„U ljubavi nema straha jer savršena ljubav izgoni svaki strah. Bojimo li se, to je zbog straha od kazne, što pokazuje da njegova ljubav u nama nije savršena.“
(1 Ivanova 4:18)

„Znamo kako Bog čini da sve pridonosi dobru onih koji njega vole i koje je on pozvao prema svojoj nakani.“
(Rimljanima 8:28)

„Nadmoćno pobjeđujemo sve što nas snađe u Kristu koji nas voli.“
(Rimljanima 8:37)

„Tko će nas odvojiti od Kristove ljubavi? Može li u tome uspjeti nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač?“
(Rimljanima 8:35)

„“Neka se ne uznemiruje vaše srce! Pouzdajte se u Boga i u mene!“
(Ivan 14:1)

MOLITVA
❤️❤️❤️❤️

Gospodine, ispuni me svojom savršenom ljubavlju da upravo tom Tvojom ljubavlju ljubim svoju ženu/svoga muža.
Moja ljubav nije dovoljna da se nosi sa svim izazovima, nevoljama, tjeskobama, kušnjama, strahovima – ali Tvoja jest! Želim je/ga ljubiti Tvojom ljubavlju. Hvala Ti što si obećao da ćeš u svemu ostati s nama i što nas ništa ne može odvojiti od Tebe i Tvoje ljubavi. To nam daje čvrstu nadu i oslonac da naš brak može izdržati sve pritiske. Samo Ti, Bože moj, vidiš i znaš s čime se trenutno suočavamo. Hvala Ti što mi vraćaš mir, bez obzira na okolnosti, dokle god gledam s pouzdanjem u Tebe. U Tvojoj ljubavi ne može opstati strah, u Tvojoj ljubavi nalazi se snaga i radost… hvala Ti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.