Tjedan braka

Tjedan braka – 4. dan

 

 

Dobro Jutro Djevojke!

 

 

 

 

 

 

 

4️⃣. dan

TEKST ZA RAZMIŠLJANJE

Moja žena me vidjela u najgorim izdanjima. Poznaje me skoro 12 godina, a vjenčani smo više od 9 godina. Iako zna više o meni nego bilo tko na svijetu, ona ne zna ništa u usporedbi s onim što Bog zna.

Bog zna moje greške i neuspjehe i vidi me kako svakodnevno griješim. A opet me voli. Toliko se brine o meni da je žrtvovao svog Sina za mene. Krist je služio svojim učenicima svaki dan—čak i kada je znao da će ga neki od njih zanijekati! Svakodnevno mi osigurava milost, iako je ne zaslužujem.

Započnimo bolje voljeti svoje žene/muževe uz ova tri praktična primjera Kristove ljubavi prema nama:

1. Stavi sebe na drugo mjesto.

Ako je On dao svoj život za nas, zašto mi ne bismo napravili male, svakodnevne žrtve da bismo podigli njezine/njegove osjećaje, želje i nade iznad svojih? Pokušaj dopustiti svojoj supruzi da ovaj tjedan izađe i ima malo vremena “za sebe” dok ti ostaješ kući i brineš se za djecu. Ili, kao pravi izazov, sljedeći put kada se nađete usred svađe oko nevažne stvari, dopusti njemu da bude “u pravu”.

2. Služi bez očekivanja.

Koju bolju sliku sluge možemo dobiti nego kada Kralj kraljeva pere noge svojih učenika’? (Ivan 13,3-17) Kao supružnicima, ta slika Krista kao sluge treba nam biti stalni podsjetnik. Pronađi načine kako danas možeš služiti supruzi. Iznenadi je tako da opereš odjeću. Iz čista mira izaberi poseban desert iz njezina omiljena restorana. Pronađi radost u služenju supruzi—i onda joj služi ne očekujući ništa zauzvrat.

3. Budi milostiv/a.

Milost je besplatan i nezasluženi Božji dar. On ima svako pravo da nam ne oprosti naše grijehe i nedostatke, a ipak nam slobodno daje svoju milost. Umjesto da se fokusiraš na negativne navike i osobine svog supružnika, svakodnevno traži pozitivne. Učini nešto tako jednostavno tako da mu svaki dan spomeneš nešto što voliš u vezi njega. Moli svakodnevno za njega. Oprosti mu kada zabrlja. Milost se ne drži povrijeđenosti, ljutnje ili nezadovoljstva… milost oprašta.

(Todd Dobberstein, voditelj proizvoda YouVersiona)

BIBLIJSKA PODLOGA

„Živite u ljubavi, kao što je i Krist vas ljubio. Položio je svoj život kao žrtvu ugodnu Bogu da nas očisti od grijeha.“
(Efežanima 5:2)

„A Isus, svjestan da mu je Otac predao sve u ruke, da je od Boga došao i da mu se vraća, ustane od stola, skine gornju odjeću, opaše se ručnikom, nalije vode te počne učenicima prati noge i brisati ih ručnikom kojim se opasao. Kad je došao do Šimuna Petra, on mu reče: “Učitelju, nećeš valjda ti meni prati noge!” Isus mu odgovori: “Sada još ne razumiješ zašto to radim, ali jednog ćeš dana shvatiti.” “Ne,” prosvjedovao je Petar, “nikad ti nećeš meni prati noge!” “Ali ako te ne operem, ne možeš biti jedan od mojih”, odgovori mu Isus. Šimun Petar nato poviče: “Gospodine, operi mi onda i ruke i glavu, a ne samo noge!” Isus odgovori: “Tko je sav okupan, ne treba mu prati drugo osim nogu da bude posve čist. Sada ste čisti, ali ipak ne svi.” Isus je, naime, znao tko će ga izdati. Zato je i rekao: “Niste svi čisti.” Kad im opere noge, ponovno se obuče, sjedne i upita: “Razumijete li što sam vam učinio? Vi me zovete ‘Učiteljem’ i ‘Gospodinom’. Imate pravo! To i jesam. I zato, ako sam ja, Gospodin i Učitelj, vama oprao noge, trebate i vi prati noge jedni drugima. Dao sam vam primjer, činite kao što sam i ja učinio. Zaista vam kažem, nije sluga veći od svojega gospodara niti je poslanik veći od onoga koji ga šalje. To znate, a blago vama budete li tako i činili!”“
(Ivan 13:3-17)

MOLITVA
❤️❤️❤️❤️

Gospodine, tako mi je teško stalno iznova polagati svoj život za moju ženu/moga muža… stalno iznova odricati se sebe, svoje sebičnosti, potrebe da sam sam/a sebi na prvom mjestu, svojih očekivanja, svojih prava… stalno iznova pokazivati milost. Ali to je život na koji me Ti pozivaš… i to je ŽIVOT – jedini smisleni, jedini istinski radostan i plodonosan. Želim takav život! Želim tako ljubiti… Pomozi mi, molim Te… Od Tebe dolazi i htijenje i djelovanje… Slava Tebi za tu i takvu LJUBAV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.