Uskrs

Uskrs …ultimativna ljubavna priča

Uskrsna je priča-kada ju zaista čitate s razumijevanjem i uronite u nju…ljubavna priča.
To je priča o heroju koji je položio svoj život za one bespomoćne,koji se ne mogu sami spasiti.
Ljude okovane grijehom,promašajima,žaljenjem i greškama.
To je priča o sinu koji je bezpogovorno poslušan svom Ocu, a sve u svrhu izmirenja griješnika sa  nebeskim Ocem.
U današnjem čitanju vidimo največi trenutak u povijesti svijeta ( osim Njegovog rođenja)…smrt našeg Spasitelja.
“A Isus viknu jakim glasom i- izdahne.” Marko 15:37
Onaj koji je došao da traži i spasi izgubljene,postao je bezgriješno žrtveno janje za klanje.
Onaj koji je volio i živio bezgriješan život ,umro je groznom smrću griješnika.
Onaj koji je stvorio život,bio je žrtvovan zbog onih kojima je život udahnuo.
“ Uto se hramski zastor razdera na dvoje-od gore do dolje” Marko 15:38
Nije li to Bogu slično? ON je uvijek onaj koji prvi pruža ruku….prvi voli.
A taj “zastor”…to nije bio uobičajeni zastor kakav možda zamišljate, niti slučajno. Bio je oko 60 stopa ( oko 18 metara) visok ,30 stopa ( oko 9 metara) širok i debel 4 palca (oko 10 cm)!
Kidanje zastora  od vrha prema dnu bilo je znak da nam je Krist,svojom smrću zbog naših grijeha; dao direktan pristup Bogu. Više ne trebamo posrednika.Zbog toga što je Krist učinio na Križu, sada možemo pristupiti Bogu sa pouzdanjem i odvažnošću.( Hebrejima 4:14-16) Ne trebamo više posredništvo visokih svečenika niti žrtvovanje životinja da bi nam grijesi bili oprošteni. Isus je vrhovni svečenik koji je svojevoljno, s ljubavlju položio svoj život kako bi mi imali neograničen i direktan pristup Bogu.
“Zato braćo budući da mi snagom krvi Kristove možemo otvoreno ući u Svetinju nad svetinjama- taj novi i životonosni put On nam je otvorio kroz zastor,to jest kroz svoje tijelo….pristupajmo k njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem “ (Hebrejima 10:19-22)
I na tom starom ruzinavom križu, naš je ljubljeni Gospodin rekao “Svršeno je!”…misija obavljena.Zato dragi prijatelji , dozvolite ovoj istini da uđe ,ne samo u vaš um, nego da ide još dalje i duboko prožme vaša srca i promjeni vas potpuno! Nemojte samo “proći kroz Uskrs” dopustite Bogu da radi u vašem srcu dok se fokusirate na cijenu koju je On platio za vaše spasenje.
Nikad ne zaboravite da je milost koju primamo od Gospoda besplatna…ali nije jeftina. Naša sloboda,oproštenje naših grijeha, naša nada u vječnost- sve je to kupljeno Njegovom krvlju.
Hajde da živimo novi život, ponizni i usmjereni na ono što je Krist učinio na križu za mene i tebe !
Razmisli:
Kako je tebe osobno promijenila Kristova žrtva ?  Kako si ti; zbog onog što je Isus za tebe učinio na križu;drugačija žena, majka, supruga, prijateljica, kčer, sestra…?

One od vas koje imate djecu kući..govorite im o Isusu! Večeras sam na svom kopjuteru pronašla ovu poruku od svoje kčeri..željela je da ovo podjelim s vama J
“Isus je bio prikovan na križu i trpio je toliku bol,ali nas je toliko volio da je umro na križu za nas. Ali ne samo za nas, nego za SVE! A znate li kako znamo da je to istina?Zato što je Biblija Riječ Božja  a to je najvažnija knjiga na svijetu! “ 
Ljubite Boga neizmjerno!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.