Uskrs

Zašto je Uskrs važan {4. tjedan}


Sada kad je Uskrs prošao lako je nastaviti dalje sa našim životima bez da se nešto promijenilo u nekoliko zadnjih tjedana vezano za naše proučavanje i slavljenje. Razumijem da srce može postati nezainteresirano za mnoge biblijske priče, uključujući smrt i uskrsnuće Isusa.
No, ne smijemo si dozvoliti da ohladnimo na istinu koju smo upravo proslavili preko vikenda. Razmislimo kako bismo trebali odgovoriti na uskrsnu poruku. I naš odgovor bi trebao biti poduplan. Mora se sastojati od vjere i djela.

Vjera

Moramo imati vjeru u život koji je Krist živio za nas. Moramo vjerovati da je Njegov život stvarno naša pravednost, i da ne postoji ništa, apsolutno ništa što bi tome mogli dodati.
Također moramo imati vjeru u Njegovu smrt, naši grijesi su oprošteni, Božji gnjev je smiren, a kao iskreni Isusov sljedbenik ništa ne može poništiti taj oprost ili naše spasenje.
I na kraju, moramo vjerovati u silu uskrsnuća. Krist nam je rekao da smo oslobođeni od ropstva grijeha. 
Imamo snagu živjeti pravedan i pobožan život. Neće biti lako. Bog nam nikad nije obećao da slijediti Njega znači da će biti lako, ali je rekao da će uvijek biti sa nama i da zbog Duha Svetoga u nama možemo pobijediti grijeh i rasti u svetosti.
Takva vjera bi nas trebala potaknuti na djela.
Djela 

Rastemo u svetosti i pravednosti, ne zato što se možemo odužiti Bogu ili zaraditi Njegovu ljubav, već zato što ga volimo i što smo zahvalni za sve što je za nas učinio.
Naša motivacija za dobrim djelima je u promijenjenom srcu iz kojeg teče ljubav i zahvalnost. Martin Luther je rekao da ako vjerujemo, ako imamo vjere, onda si nećemo moći pomoći, jer će iz nas izbijati dobra djela.
Vjera je uvijek popraćena željom da postanemo još pobožniji i da činimo pravdu, u tome oponašamo našeg spasitelja, dajemo slavu Bogu i pokazujemo svijetu da smo se promijenili.

Dakle, moj izazov za nas ovaj tjedan je razmisliti o praktičnim načinima kako bi nas uskrsnuće trebalo mijenjati. Kako gledati na naš grijeh? Kako možemo vratiti uzbuđenje i radost kroz ono što je Bog učinio za nas? Kako bi to trebalo utjecati na naše dobre i na naše loše dane?
Nadam se da ćete svi imati blagoslovljen tjedan dok završavamo naše Uskrsno proučavanje.
Gledajte na Isusa,
Jen 

4. tjedan Video:


(ako ne možete vidjeti video – pogledajte ovdje)

 


4. tjedan Plan čitanja:

 

4. tjedan Stih za pamćenje:

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.