Ti si voljena

Jer On širi ljubav i milost…


“Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini;
sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.” (1 Korinćanima 13:4-7)
Kad sam bila mala, sjećam se kako sam učila ovaj stih i čula da trebam svoje ime staviti umjesto riječi “ljubav”. Na primjer: “Angela je strpljiva. Angela je dobrostiva. Ona nezavidi, ne hvasta se, ne oholi se…”  Da, primijeniti Sveto Pismo na takav osoban način može biti neugodno. Jesam li ja sve to? Volim li ja tako? Nažalost, odgovor je “ne”. Nisam uvijek strpljiva… posebno kada kasnim i žurim se s moje tri djevojčice da krenemo na vrijeme. A za dio stiha; “zaboravlja i prašta zlo?”, trebalo bi pitati moga muža… ja se borim i s tim.
Sally i ja završile smo svoju knjgu, “Ti si voljena”, s ovim izazovom – idi činiti isto! Voli druge isto kako Bog tebe voli.
“Bog je strpljiv, On je dobrostiv, On ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se…”
Sada, kada imamo dublje razumijevanje toga da smo stvarno voljeni od Boga, On nas izaziva da živimo živote koji su pokriveni Njegovom ljubavlju i da drugi to vide. Božja ljubav će nas promijeniti, preobraziti i učiniti da se razlikujemo od svijeta. Pozvani smo voljeti drugačije. Volimo čak i kada boli.Izabiremo zaboravljati i praštati zlo iako je teško u umu zaboraviti. Izabiremo biti dobrostivi iako osoba nije nama dobrostiva. Izabiremo vjerovati, imati nadu i podnositi, iako bi radije odustali kad je teško. Umjesto toga, izabiremo voljeti.
Božja ljubav je ono što daje drugačije boje našem životu. Ljudi to vide kada se smijemo, kako odgovaramo na kritike i kako vjerujemo Bogu u svemu. Vide to u nadi koju imamo kod liječnika, bez obzira na nalaz, ili kada izabiremo biti tiho iako imamo pametan odgovor. Vide to u strpljivosti koju imamo sa svojom djecom, mužem i prijateljima, iako se ponekad zaista ne osjećamo strpljivo. Shvaćamo da nismo savršene, da imamo svoje mane i nedostatke… ali bez obzira na sve to, Bog još uvijek izabire da nas voli.
Širimo ljubav i milost jer su se ljubav i milost raširili u nama.
“Kako živiš svoj život danas, izabirući voljeti druge, odredit će način kako će tvoja djeca, nekršćani, tvoja obitelj i prijatelji učiti o Božjoj ljubavi. Ostavljati nasljedstvo ljubavi znači ostavljati miris Njegove ljubavi kamo god ideš.”  
(SallyClarkson)
Drage prijateljice, neka prekrasan miris vaše ljubavi ispunjava danas vaše domove, srca i živote! Koga trebaš dosegnuti danas Božjom ljubavlju?
“… što se više ponižavam voljeti druge bez obzira na sve, to više raste moja ljubav prema Bogu i štovanje Njega, jer shvaćam koliko je Njega koštalo biti ponizan i dati se buntovnom i nezahvalnom svijetu. Prakticiranje ljubavi povećava i tvoju ljubav za Boga.”
(Sally Clarkson)
Drage prijateljice, puno vam hvala što ste nam se pridružile ovoga ljeta u čitanju knjige “Ti si voljena”. Molila sam se da Bog govori direkno vašim srcima dok čitate knjigu i dnevne biblijske stihove. Neka vas Njegova ljubav preobrazi iznutra na van. Zaista ste voljene!
 Ljubite Boga snažno!


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jordan Hicks Womens Jersey