Tjedan braka

Tjedan braka – 1. dan

 

 

Dobro Jutro Djevojke!

Započinjemo tjedan dana molitve za naše brakove.

Vjerujemo da ćemo nastaviti ove molitve i nakon ovog tjedna.

 

Biblija nam kaže kada nađeš ženu (supružnika) da si našao dobro.

Što možeš učiniti da bi ti osjećaji trajali? Možeš li nastaviti i biti sve prisniji?

Što treba braku koji je Bog spojio da ispuni to obećanje?

U ovom proučavanju, koje traje 7 dana, članovi YouVersion podijelit će svoje odgovore na ova i više pitanja.

Svaki dan podijelit ćemo:

  • sliku sa stihom
  • kratko svjdočanstvo/tekst za razmišljanje
  • biblijski stih/odlomke
  • molitva

 

Ovaj plan je napravio i omogućio YouVersion tim i možeš posjetiti njihovu stranicu za više informacija: youversion.com

 

 

 

 

 

 

1️⃣. dan
TEKST ZA RAZMIŠLJANJE

Kada sam prije devetnaest godina prvi put susreo svoju ženu, nisam baš mislio:“Vau! Ovo je stvarno bogobojazna djevojka.” Ne, bio sam privučen njenom tamnocrvenom kosom i zaraznim osmijehom. Bila je izvan moje lige. Još uvijek jest.

Kada sam se pojavio pred vratima za taj prvi spoj na slijepo, bio sam žgoljavi mali štreber koji je stajao pred najljepšom djevojkom koju je ikad upoznao. I iz nekog razloga ona se zaljubila u mene. Godinama poslije, ja sam još ponekad bez riječi – ne uvijek zbog te vatrene crvene kose, nego više zbog vatre unutar nje.

Njena ljepota nije izbljedjela, nego me sve više i više privlače njezine neopipljive kvalitete- stvari kao što su njezina ljubav prema Bogu, njezina nesebičnost i velikodušnost. Mislim da je to ono što je Solomon mislio kad je rekao: “Lažna je ljupkost, tašta je ljepota.” Sumnjam da ću ikada pogledati u moju Shelly i ne pomisliti da je fizički privlačna. Ali godine su mi pomogle da cijenim dubinu prave ljubavi skrivene iza njene fizičke pojave.

Mogu pogledati svaku od naših tri kćeri i vidjeti majčinu ljepotu u njima. Još važnije, mogu vidjeti isti slatki, pobožni karakter sakriven u njima zbog kojeg se zaljubljujem u njihovu majku svaki dan nanovo. To je ono što me čini ponosnim kao muža i oca. Moja žena je bila nevjerojatan dar i neprocjenjiv životni sudrug i znam da Bog priprema moje kćerke za budućnost gdje će se njihova vrijednost mjeriti više prema njihovoj profinjenosti nego prema njihovom odrazu u ogledalu.

Bez obzira na to gdje si na svom putu, nikada nije kasno da promijeniš svoje vrijednosti. Bog gleda preko našeg površinskog izgleda i motri duboko u naše srce. Ne možeš se sakriti iza fasade ili šarmirati Ga da prihvati tvoj put kao svoju volju.

Da, tako je. Moja žena je još izvan moje lige. Puno bolje izgleda nego ja, sigurno. Ali ona je mnogo više od toga. Uči mene i našu obitelj što je prava ljepota. Uči me važnosti čuvanja svoga srca. To je hvalevrijedna crta na kojoj ja radim da je sustignem.

Što ti radiš da razviješ nešto stvarno prelijepo u svom srcu?

(Michael Martin, razvojni programer YouVersiona)

BIBLIJSKA PODLOGA

“Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu.” (Mudre izreke 31:30)

MOLITVA
❤❤❤❤
Gospodine, molim Te, pomozi mi da gledam dublje i dalje od onoga što je mojim očima vidljivo. Daj da svoju ženu/muža gledam Tvojim očima. Daj da vidim ono lijepo i dragocjeno što si Ti u nju/njega položio. Daj da se divim Tvome stvaralaštvu i da Ti zahvaljujem već sada za ono što ćeš još stvoriti u njoj/njemu, onome što ćeš stvoriti u našem odnosu, a što će biti od vječne vrijednosti i Tebi na slavu!
I molim Te, Oče, neka plodovi Tvoga Duha uzrastu i u mom srcu, tako da budem blagoslov i dar od Tebe svojoj ženi/svome mužu. Daj da se oboje sve više preobražavamo u Tvoj lik, Gospodine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.