Tjedan braka

Tjedan braka – 5. dan

 

 

 

Dobro Jutro Djevojke!

 

 

 

 

5️⃣. dan

TEKST ZA RAZMIŠLJANJE
????????????????????????????????????????

Našim srcima dogodi se nešto predivno kada molimo za drugu osobu. Otopi se tvrdoća. Postane nam moguće prijeći preko boli i oprostiti. Čak zavolimo osobu za koju molimo. To je čudesno! To se dogodi zato što, kada molimo, uđemo u Božju prisutnost i On nas ispuni svojim Duhom ljubavi.

Dok se molite za muža/ženu, Božja ljubav će rasti za njega/nju u vašem srcu. I ne samo to, vidjet ćete da u njegovom/njezinom srcu raste ljubav za vas, a da on/ona uopće ne zna da se vi molite za njega/nju.
To je zato što je molitva KRAJNJI JEZIK LJUBAVI. Komunicira na načine na koje mi ne možemo.

Vidjela sam da žene koje nisu imale osjećaja ljubavi za svoje muževe otkriju da s vremenom, dok mole, ti osjećaji dođu. Ponekad se osjećaju drukčije već nakon prve molitve iz srca.

Razgovor s Bogom o mužu/ženi djelo je ljubavi. Molitva čini da ljubav raste, ljubav potiče još više molitve, koja zauzvrat čini da ljubav raste još više. Čak i ako vaša molitva ne dolazi iz potpuno nesebičnih motiva, vaši će motivi postati nesebičniji kako se molitva bude nastavljala. Otkrit ćete da imate više ljubavi u svojim reakcijama. Primijetit ćete da situacije koje su prije uzrokovale svađe između vas, više ne uzrokuju. Moći ćete doći do zajedničkoh dogovora bez svađe.
Ovo je jedinstvo ključno.
Kada nismo ujedinjeni, sve se raspada. Isus je rekao: “Ako je u sebi nesložno, svako će kraljevstvo propasti. Nijedan grad ili dom, ako je sam u sebi nesložan, neće opstati.” (Matej 12:25)

Molitva donosi jedinstvo čak i ako se ne molite zajedno. Vidjela sam kako nestaje mnogo napetosti između muža i mene samo zato što sam molila za njega.
Isto tako, pitajući ga: “Kako se mogu moliti za tebe?”, unosim aspekt ljubavi i brige u situaciju. Moj bi muž obično zastao i odgovorio na to pitanje vrlo detaljno, a bez tog pitanja ne bi ništa rekao. Znam čak i za muževe nevjernike koji pozitivno odgovore na to pitanje njihovih žena.

Ključna stvar u svemu tome je da kao muž i žena ne želimo ići odvojenim putevima. Želimo biti na istom putu zajedno. Želimo biti uistinu kompatibilni, cjeloživotni partneri i imati ljubav koja traje cijeli život.
Molitva, kao krajnji jezik ljubavi, može to postići.

(Stormie Omartian, članak iz knjige “Snaga ženine molitve”)

BIBLIJSKA PODLOGA
????????????????????????????????

„Zato vam kažem: što god da u molitvi tražite, vjerujte da ste to već dobili, pa ćete i dobiti. Ali kad god ustanete moliti, najprije oprostite svima onima kojima što zamjerate da bi i vama nebeski Otac oprostio vaše grijehe.”“
‭‭(Marko‬ ‭11,24-25‬)

„Molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Jer tko god moli, prima. Tko god traži, nalazi. Tko kuca, otvara mu se.“
‭‭(Matej‬ ‭7,7-8‬)

„Znajući što misle, Isus im reče: “Svako podijeljeno kraljevstvo propada. Grad ili dom ne može opstati ako je iznutra razjedinjen.“
‭‭(Matej‬ ‭12,25‬)

MOLITVA
❤️❤️❤️❤️

Oče moj nebeski, hvala za Tvoju ljubav kojom ljubiš i mene i moga muža. Želim tom istom ljubavlju ja ljubiti njega kojeg si mi dao da hodimo istim putem na ovoj zemlji. On je dio mene i ja sam dio njega. Molim Te da živimo u istinskom jedinstvu i zajedništvu – i Duha, i tijela.
Pomozi mi da s Tobom mogu potpuno iskreno razgovarati o njemu i donositi ga Tebi, pred Tvoje prijestolje. Hvala Ti što Ti želiš takvu otvorenu i iskrenu komunikaciju sa mnom. A ja želim Tebi ugoditi i želim biti takva žena kakvu si Ti zamislio za moga muža. Ti me jedini i možeš učiniti takvom. Neka našim brakom vlada Tvoj Duh Sveti i neka naš brak bude nama na izgradnju, a svima oko nas blagoslov.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: